Οι αγρότες απ’ τη Λάρισα επέστρεψαν με νέο ημερολόγιο! (Photos)

LIKE US ON FACEBOOK

Μπορεί στο εξωτερικό να έχουν τους σέξι πυροσβέστες, όμως, εμείς εδώ έχουμε τους αγρότες απ’ τη Λάρισα, οι οποίοι για δεύτερη χρονιά δημιουργούν το δικό τους ημερολόγιο!

Για δεύτερη χρονιά, οι αγρότες απ’ τη Λάρισα επιστρέφουν με το δικό τους ημερολόγιο, σε μια προσπάθεια να «ξυπνήσουν» τον πρωτογενή τομέα στην Ελλάδα, και ιδιαίτερα τους νέους!

Ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος Σκοπιάς Φαρσάλων είχε φτιάξει και πέρυσι ημερολόγιο, με πρωτότυπες φωτογραφίες πάνω στον κτηνοτροφικό κλάδο από το χωριό.

Όπως γράφει το τοπικό ifarsala.gr, αυτή την φορά η γκάμα είναι πιο μεγάλη, καθώς οι αγρότες δεν έχουν φωτογραφηθεί μόνο με τα ζώα τους, αλλά και την ώρα που κάνουν κι άλλες αγροτικές εργασίες σε κτήματα, όπως συλλογή καρπών, όργωμα και άλλα.

Η πρωτοβουλία των νέων να ασχοληθούν με την γεωργία και την κτηνοτροφία πήρε σάρκα και οστά πριν λίγα χρόνια, όταν πολλά παιδιά επέστρεψαν στην Σκοπιά Φαρσάλων, που βρίσκεται 67 χιλιόμετρα από την Λάρισα, και ξεκίνησαν την αγροτική ενασχόληση ή συνέχισαν την οικογενειακή επιχείρησή τους πάνω στην κτηνοτροφία.

Όπως εξηγεί ο Ηλίας Τσούτσος, πρόεδρος του Συλλόγου, οι νέοι απαξιώνουν τον πρωτογενή τομέα, ακόμα και σήμερα, και πολλές φορές οι αγρότες ψάχνουν και δεν βρίσκουν εργάτες για να εργαστούν στα κτήματα ή για άλλες αγροτικές εργασίες:

Θεωρώ ότι μπορείς να βγάλεις αυτά τα χρήματα αν ασχοληθείς εντατικά με τη γη ή με τα ζώα. Θα πρέπει να γίνουμε ανταγωνιστικοί και έχουμε μεγαλύτερες παραγωγές, τις οποίες κάθε χρόνο τις χάνουμε

Δες κι αυτό:

NSFW: Είναι νέοι, ωραίοι,Έλληνες και τα πέταξαν όλα για το ημερολόγιο «Greeks Come True» (Photos- Videos)

Photos: Lightroom studio
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved