Η φωτογραφία είναι μία μοναδική μορφή τέχνης. 10 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο τράβηξαν τις 10 καλύτερες φωτογραφίες του Αυγούστου 2020. Αποτελούν πηγή έμπνευσης αν έχεις σκεφτεί κι εσύ να ασχοληθείς ακόμα και ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία.

Οι 10 καλύτερες φωτογραφίες του Αυγούστου 2020

Ηνωμένες Πολιτείες

Για την Iris Brito Stevens η φωτογραφική της δουλειά είναι το πάθος της και χρησιμεύει για τη δημιουργία ευαισθητοποίησης για μια πιο οικεία ανθρώπινη σύνδεση, ενθαρρύνοντας ένα μονοπάτι που κοιτάζει πέρα ​​από τις περιορισμένες και εγγενείς αντιλήψεις και προϋποθέσεις μας.

Βέλγιο

Ο Eddy Verloes σπούδασε λογοτεχνία, φιλοσοφία και τέχνες στο Πανεπιστήμιο του Louvain. Ως οπτικός αφηγητής, δημιουργεί έναν ποιητικό και μυστηριώδη κόσμο στις κυρίως ασπρόμαυρες φωτογραφίες του που μερικές φορές ισορροπούν μεταξύ ρεαλισμού και σουρεαλισμού.

Γερμανία / Καναδάς

Ο Axel Breutigam είναι ένας Γερμανός γεννημένος στον Καναδά, Ασπρόμαυρος Φωτογράφος Καλών Τεχνών, που βρίσκεται στο Βανκούβερ του Καναδά. Πιστεύει ότι αντί να υπαγορεύουν τα χρώματα μιας συγκεκριμένης εικόνας στο κοινό της, το μονόχρωμο τους ενθαρρύνει να φανταστούν, από τη δική τους μοναδική προοπτική, πώς μπορεί να έχει εμφανιστεί η σκηνή τη στιγμή της φωτογραφίας.

Ουκρανία

Ο Vlad Kutsey είναι αυτοδίδαχτος φωτογράφος από το Κίεβο. Βρήκε τον προσωπικό του θησαυρό λίγο έξω από τη ζώνη άνεσης του στις τροπικές ζούγκλες ή χιλιάδες μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, όπου η έλλειψη οξυγόνου σου θυμίζει ότι είσαι απλώς επισκέπτης του βουνού.

Ιταλία

Οι φωτογραφίες του Mauro De Bettio είναι μια οπτική ιστορία ικανή να επισημάνει αόρατες ή αγνοημένες πραγματικότητες. Ένα ζωτικό εργαλείο που μπορεί να συμβάλει στις κοινωνικές αλλαγές. Η φωτογραφία είναι ένα φανταστικό μέσο αφήγησης. Απλώς αναρωτήσου τι ιστορία θέλεις να πείτς και η φωτογραφία μπορεί να σε φέρει εκεί.

Ιταλία

Ο Enrico Pescantini έχει επισκεφθεί περισσότερες από 66 χώρες στον κόσμο, πειραματίζεται με κάθε είδους φωτογραφία. Η ελπίδα του είναι να εμπνεύσει τους ανθρώπους με την ομορφιά του κόσμου μας, πιστεύει ακράδαντα ότι το ταξίδι φέρνει τους ανθρώπους κοντά, δίνοντάς τους την κατανόηση ότι όλοι ζούμε στον ίδιο πλανήτη και πρέπει να συνεργαστούμε για να τον διατηρήσουμε.

Ηνωμένες Πολιτείες

Ο Mitch είναι αυτοδίδαχτος φωτογράφος και απολαμβάνει περισσότερο τη λήψη αφηρημένων σχεδίων γης σε όλες τις δυτικές πολιτείες. Ενδιαφέρεται επίσης για βιομηχανικούς χώρους, όπως γεωργία, μεταφορές, ναυτιλία, λιμάνια, ηλιακή ενέργεια, αιολική ενέργεια, πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Γαλλία

Ο Theo Saffroy είναι φωτογράφος ντοκιμαντέρ. Το ντοκιμαντέρ του επικεντρώνεται στον άνθρωπο και ερωτά τις έννοιες της ταυτότητας, της μνήμης και της μετάδοσης. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη σχέση μεταξύ των ανθρώπων και των παραδόσεών τους και επιδιώκει να τεκμηριώσει απομονωμένους και μοναδικούς τρόπους ζωής σε όλο τον κόσμο.

Ισπανία

Ο Javier Arcenillas είναι ελεύθερος επαγγελματίας φωτογράφος με Πτυχίο Εξελικτικής Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης, είναι καθηγητής φωτογραφίας ντοκιμαντέρ στη Σχολή PICA του PHE και συντάκτης φωτογραφικών έργων.

Ηνωμένες Πολιτείες

Μία φωτογραφία της Terri Gold από την συλλογή της “Still Points in a Turning World” μέσα από την οποία διερευνά τις καθολικές μας διαπολιτισμικές αλήθειες: τη σημασία της οικογένειας, της κοινότητας, του τελετουργικού και της εκπληκτικής ποικιλομορφίας της έκφρασής της.

Διάβασε ακόμα:

Απίστευτο! Αυτές οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες με κινητό

Photo:all-about-photo.com