Ο Πύργος της Απολλωνίας δεν έχει τίποτα να ζηλέψει απ’ τα διάσημα Χάϊλαντς της Σκωτίας! (Video)

LIKE US ON FACEBOOK

Είναι η ομάδα των Up Drones που μας μαθαίνει καλύτερα τον τόπο μας, ταξιδεύοντας με το drone τους πάνω από γνωστά κι άγνωστα μέρη της Ελλάδας.

Πού μας πηγαίνει αυτή την εβδομάδα η ομάδα Up Drones; Στον Πύργο με τις 3 υπέροχες παραλίες: Ο Πύργος της Απολλωνίας!

Μια χώρα χίλια τοπία: Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν μπορείς να συναντήσεις τόσο διαφορετικά και τόσο ξεχωριστά παράλληλα τοπία.

«Αυτή τη φορά πάμε και πάλι στην πανέμορφη και αγαπημένη μας Καβάλα, έδρα του συνεργάτη μας και “μάτι μας στην Μακεδονία” Σάββα Τσανουσίδη», γράφουν οι Up Drones.

Αυτή την φορά μας παρουσιάζει τον Πύργο Απολλωνίας και τις 3 υπέροχες παραλίες που βρίσκονται κάτω από αυτόν.

Ένα τοπίο εκπληκτικό όπου η εναλλαγή ανάμεσα στο πράσινο και το γαλάζιο σε συνάρτηση με τον πύργο που δεσπόζει στο τοπίο σε ταξιδεύει στα διάσημα Χάϊλαντς της Σκωτίας.

Πύργος Απολλωνίας

Ο Πύργος της Απολλωνίας υψώνεται στη νότια πλευρά της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας, μεταξύ Αμφίπολης και Νέας Περάμου, πάνω σε χαμηλό γήλοφο που «ελέγχει» τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των εκβολών του Στρυμόνα και του κόλπου των Ελευθερών. Βρίσκεται, δηλαδή, ανάμεσα στις δυο βυζαντινές πόλεις-κάστρα: τη Χρυσόπολη στα δυτικά και την Ανακτορόπολη ανατολικά, ενώ περιβάλλεται από οχυρωματικό περίβολο.

Πολλοί ξέρουν το σημείο, ακόμα περισσότεροι έχουν κάνει μπάνιο σ’ αυτό το όχι τόσο φημισμένο -σε σχέση με τους γειτονικούς Αμμολόφους- κομμάτι του παράλιου μετώπου του δήμου Παγγαίου, αλλά ιδιαίτερα εντυπωσιακό και… εξωτικό.

Το υστεροβυζαντινό μνημείο και η γαλαζοπράσινη θάλασσα «ποζάρουν» στον φακό, δείχνοντάς την… ετοιμότητά τους για το καλοκαίρι και τους χιλιάδες επισκέπτες οι οποίοι θα γευτούν και φέτος τα κάλλη τους.

Δες ακόμα:

Αυτό το παραμυθένιο μέρος είναι δίπλα σου! (Video)
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved