Κι ενώ το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα του κορονοϊού είναι ιδιαίτερα αυξημένα στη χώρα μας, τα σκίτσα για τον κορονοϊό που κυκλοφορούν από τον Αρκά είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. 

Τον τελευταίο μήνα τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας είναι αρκετά αυξημένα, για την ακρίβεια στα ύψη, αφού ημερησίως σπάνια πέφτουν κάτω από 200. Νέα μέτρα έχουν τεθεί σε εφαρμογή, όμως αρκετοί είναι αυτοί που απειθαρχούν και δεν φοράνε μάσκα, δεν τηρούν τις αποστάσεις και δεν προσέχουν αρκετά, ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού στη χώρα μας.

Όλα αυτά κι ακόμη περισσότερα εμπνέουν τον γνωστό σκιτσογράφο, του οποίου οι δημιουργίες δεν μπορούν παρά να επηρεαστούν από την εποχή. Για ακόμα μία φορά ο Αρκάς παρουσιάζει μέσα από τα σκίτσα του την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα ρεαλιστικά. Εμπνέεται από την κατάσταση, τους ηλικιωμένους που φοβούνται, τους νέους που βγαίνουν στα μπαρ και κάνουν διακοπές στα τουριστικά νησιά και φυσικά δημιουργεί εμπνευσμένα σκίτσα από τον κορονοϊό και όλα αυτά τα γεγονότα.

Βλέποντάς τα συνειδητοποιείς ότι δείχνουν την πικρή αλήθεια, όμως σίγουρα το αποτέλεσμα υπέροχο.

Νέα σκίτσα για τον κορονοϊό απ’ τον Αρκά

Όταν τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς και ο μόνος που χαίρεται στην πραγματικότητα είναι ο ίδιος ο… κορονοϊός.

Όταν τα νέα, περιοριστικά μέτρα αυξάνονται, καθώς πολύς κόσμος συνεχίζει να απειθαρχεί, να συνωστίζεται και να μην προσέχει.

Όταν είναι υποχρεωτικό να φοράς μάσκα στους εσωτερικούς χώρους, αλλά ακόμα κι αν εσύ φοράς υπάρχουν μερικοί που δεν το κάνουν, βρίσκοντας δικαιολογίες.

Οι ηλικιωμένοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο τη στιγμή που έρχονται σε επαφή με νεότερα άτομα, τα οποία δεν αποφεύγουν τον συνωστισμό.

Δες ακόμα:

Ο Αρκάς «έπαθε» κορονοϊό και τα σκίτσα του είναι επικά! (Photos)

Photo: Unsplash