Ο Επιτάφιος στον Πύργο της Σαντορίνης είναι ένα μαγευτικό θέαμα! (Video)

LIKE US ON FACEBOOK

Ο Επιτάφιος στον Πύργο της Σαντορίνης είναι ένα μαγευτικό θέαμα και τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από τη Μεγάλη Παρασκευή το αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο!

Κι ενώ οι περισσότεροι επισκέπτονται για τις διακοπές του Πάσχα τα νησιά του Ιονίου και ειδικότερα την Κέρκυρα με τα μοναδικά της έθιμα, το Πάσχα στις Κυκλάδες έχει κι αυτό τη δική του μαγεία.

Η απόδειξη είναι το σύντομο αλλά ιδιαίτερα εντυπωσιακό βίντεο που ανέβασε το Lifeclicks Studio στη σελίδα του στο Facebook, το οποίο δείχνει την περιφορά του Επιταφίου, τη Μεγάλη Παρασκευή, στο χωριό Πύργος της Σαντορίνης.

Οι κάτοικοι στον Πύργο τηρούν κι αυτοί ένα δικό τους έθιμο και κάθε χρόνο τοποθετούν πάνω στις ταράτσες και τις βεράντες των σπιτιών τους, φαναράκια με παραφινέλαιο, τα οποία ανάβουν συγχρόνως τη στιγμή που βγαίνει ο Επιτάφιος.

Αυτή τη μαγική στιγμή καταγράφει και το συγκεκριμένο βίντεο και το θέαμα της Σαντορίνης από ψηλά το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής είναι απλά μοναδικό! Μια διαδρομή γεμάτη φως στο μεσαιωνικό χωριό της Σαντορίνης!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cyclades24.gr, ο δρόμος, δεξιά κι αριστερά, στον μεσαιωνικό Πύργο στολίζεται με τενεκεδένια λυχναράκια, τα οποία σχηματίζουν ένα ποτάμι από φωτιά που τρεμοπαίζει, ενώ χιλιάδες ήταν οι φωτιές που άναψαν και φέτος, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής.

Δες κι αυτό:

Εντυπωσιακό βίντεο: Ένα αερόστατο και ένα drone συναντιούνται τυχαία πάνω από την Ακρόπολη του Γλα

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved