Ο Άρης είναι πολύ κοντά στη Γη ενώ την Τρίτη 31 Ιουλίου είχαμε την ευκαιρία να τον δούμε αχνά στον ουρανό, καθώς πλησίασε πολύ τον πλανήτη μας κι ήταν φωτεινότερος των τελευταίων 15 ετών.

Αν αναρωτιέσαι πώς φαίνεται ο Άρης απ’ τη Γη, δες απλά αυτή τη φωτογραφία που τράβηξε ο Αμπντούλ Ντρεμάλι την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου.

Ο Αμπντούλ Ντρεμάλι πήρε τη φωτογραφική του και κατάφερε ν’ απαθανατίσει ένα εντυπωσιακό θέαμα: Τον Άρη και την αντανάκλασή του πάνω στην επιφάνεια της θάλασσας.

«Πήγα με το αυτοκίνητο στο Rhode Island για το καινούργιο φεγγάρι, μιας και τότε είναι η καλύτερη περίοδος να συλλάβεις με τον φακό σου τον Γαλαξία», διηγήθηκε ο Αμερικανός αστροφωτογράφος, ο οποίος πρόσθεσε:

Κανόνισα να είμαι εκεί κατά τις 10 το βράδυ (τοπική ώρα), όταν ο Άρης θα ανέτειλε. Τον έχω συλλάβει με τον φακό μου πολλές φορές αυτή την περίοδο, αλλά λόγω μιας ισχυρής θύελλας στον πλανήτη κι επειδή ήταν τόσο κοντά (στη Γη) ήταν πιο φωτεινός από ποτέ

Δείτε την εντυπωσιακή φωτογραφία:

Σημειώνεται πως ο Άρης αυτούς τους μήνες είναι ο πιο φωτεινός «Κόκκινος Πλανήτης» από το 2003, όταν είχε βρεθεί στην κοντινότερη απόστασή του από τη Γη τα τελευταία 60.000 χρόνια. Στα τέλη Ιουλίου, βρέθηκε στο πλησιέστερο φετινό σημείο σε σχέση με τη Γη -ήταν 1,8 φορές πιο φωτεινός από τον Δία- και δεν θα είναι τόσο φωτεινός ή τόσο κοντά στη Γη ξανά έως το 2035.

Δες κι αυτό:

Ο γαλαξίας πάνω απ’ την Ελλάδα σ’ ένα εκπληκτικό time lapse video