Μέσα σε μόλις πέντε λεπτά, η ελληνική ταινία μικρού μήκους του Θοδωρή Παπαδουλάκη καταφέρνει να στείλει ένα συγκλονιστικό μήνυμα για το πόσο δύσκολη είναι η ζωή για άτομα με αναπηρία στις πόλεις.

Η ταινία «Ο αδερφός μου» ξεκινάει δείχνοντάς μας ένα νεαρό αγόρι στους δρόμους των Χανίων, παραμονή Χριστουγέννων, να σπάει ό,τι βρίσκει μπροστά του. Χτυπάει τραπέζια καταστημάτων στο πεζοδρόμιο, σπάει ένα αυτοκίνητο και τελικά τον βλέπουμε να είναι στο κρατητήριο, χτυπημένος.

Μόλις βγαίνει απ’ το κελί, βλέπουμε τους γονείς του να τον ρωτούν τι έγινε κι αν τον χτύπησαν. Και αμέσως μετά, γυρίζουμε στο παρελθόν. Λίγες στιγμές νωρίτερα, όπου βλέπουμε τι είχε προηγηθεί.

Το νεαρό αγόρι είχε βγει βόλτα με την αδερφή του, η οποία κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο, και τότε διαπίστωσε για ακόμα μια φορά πόσο αφιλόξενη είναι μια πόλη για άτομα με αναπηρία.

Δεν μπορεί να περάσει απ’ το πεζοδρόμιο γιατί τα τραπέζια είναι εμπόδιο, ενώ το σημείο του πεζοδρομίου που έχει πρόσβαση στον δρόμο είναι κλειστό από ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο.

Η συγκεκριμένη ταινία μικρούς ταινία δίνει πολλή τροφή για σκέψη ενώ δείχνει πώς η απελπισία μπορεί να οδηγήσει στη βία.

«Σεβάσου τη ζωή», είναι το μήνυμα του video που κάνει τον γύρο των social media, βάζοντάς μας σε πολλές σκέψεις και θέτοντας κρίσιμα ερωτήματα.

Η ταινία προβλήθηκε την Τρίτη 30 Οκτωβρίου στο Chania Film Festival με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Δείτε το video:

Διαβάστε ακόμα:

Όταν ένα άτομο με ειδικές ανάγκες βλέπει τα λεωφορεία να περνούν από μπροστά του