Ο CJ είναι ένα παιδί 12 ετών με άποψη και αντίληψη. Από μικρός είχε κλίση προς το μακιγιάζ και το styling και μάλιστα έχει τύχει να συμμετέχει σε photoshootings καθώς θέλει να μάθει όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα. Είναι τόσο επικεντρωμένος σ’ αυτό που κάνει και ονειρεύεται να κάνει καριέρα πάνω στο μακιγιάζ και το hairstyling. Έχει λογαριασμό στο Instagram, συνεργάζεται με brands και τώρα βοήθησε 26 σχολεία να υιοθετήσουν άφυλο dress code.

O CJ έχει υποστεί πολύ bullying στη ζωή του λόγω των επιλογών του και της εξωτερικής του εμφάνισης και το πιο άσχημο απ’ όλα είναι ότι έχει γίνει αποδέκτης σκληρών σχολίων όχι απλώς από άλλα παιδιά, αλλά κυρίως απ’ τους γονείς άλλων παιδιών.

Ο ίδιος απλά λέει πως είναι σημαντικό ο κόσμος να αποδεχτεί τη διαφορετικότητα και πως πρέπει επιτέλους οι άνθρωποι να δουν ότι υπάρχουν παιδιά σαν εκείνον εκεί έξω.

Όσο περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν ανθρώπους σαν εμένα, τόσο λιγότερο «διαφορετικοί» θα είμαστε και τόσοι περισσότεροι θα δέχονται ανθρώπους σαν εμένα. Εκτός αυτού, δεν ντρέπομαι για το ποιος είμαι

Ο CJ δεν έδειξε τη γενναιότητά του αποφασίζοντας απλά να ακολουθήσει τον δρόμο του χωρίς να νοιάζεται για το τι λέει ο κόσμος, αλλά ως υπέρμαχος της LGBTQ+ κοινότητας βοήθησε το δημοτικό του σχολείο να γίνει το πρώτο σχολείο στην περιοχή του που υιοθέτησε έναν κώδικα ενδυμασίας που δεν ήταν επικεντρωμένος στο φύλο.

Ένα χρόνο αργότερα, το άφυλο dress code χρησιμοποιήθηκε ως πρότυπο εφαρμογής σε κάθε δημοτικό σχολείο της περιοχής. Αυτό σημαίνει 26 σχολεία!

Μέσα από συναντήσεις και εκστρατείες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κατάφερε να πείσει τόσους ανθρώπους πως αυτή είναι η σωστή κατεύθυνση και η σωστή οπτική: Να μην διακρίνονται όλα με βάση το φύλο.

Αν μπορώ να βρω έναν τρόπο να βελτιώσω και να διευκολύνω τη ζωή των “gender creative people”, πάντα προσπαθώ να το κάνω. Να είσαι ευγενικός, να είσαι πάντα εκεί για τους άλλους και να μην είσαι μ@@@ας.  Αυτό σημαίνει η ζωή!

Δες ακόμα:

Σοκαρισμένο το ελληνικό Ίντερνετ με τη διαφορετικότητα στο MasterChef

Photo: www.andreadomjanphotography.com