Ένα ακόμη συγκλονιστικό βίντεο από την ομάδα Up Drones που αυτή τη φορά μας δείχνει από ψηλά πώς είναι η Νήσος Πάτροκλος, ο άγνωστος «Τιτανικός της Ελλάδας».

Το συγκεκριμένο βίντεο μας πηγαίνει πίσω στην ιστορία και ειδικότερα στις 12 Φεβρουαρίου 1944, στον Σαρωνικό, όπου έλαβε χώρα ένα από τα πιο πολύνεκρα ναυάγια στη ναυτική ιστορία. Το νορβηγικό πλοίο «Όρια» που είχε επιταχθεί από τους Γερμανούς κατακτητές των Δωδεκανήσων χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά 4.115 Ιταλών αιχμαλώτων από τη Ρόδο στον Πειραιά, όμως δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του.

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες, μια επίθεση βρετανικών πολεμικών πλοίων και τα κατασκευαστικά προβλήματα του «Όρια» οδήγησαν σε ένα από τα πιο πολύνεκρα ναυάγια στη ναυτική ιστορία. Σε μια εποχή που η έκδοση «απαγορευτικού απόπλου» δεν εκδιδόταν από κάποια υπεύθυνη υπηρεσία, και τα μέσα που υπήρχαν για την πρόγνωση του καιρού ήταν ελάχιστα, τα ναυάγια λόγω καιρικών συνθηκών ήταν συχνά.

Παράλληλα, οι περιγραφές των κατοίκων της περιοχής είναι από της πιο σκληρές που έχουν καταγραφεί ποτέ. Συγκεκριμένα αυτοί αναφέρουν πως την επόμενη μέρα το πρωί το θέαμα με τους νεκρούς στρατιώτες στην παραλία Χάρακας αλλά και στους γύρω κόλπους έμοιαζε με σαρδέλες που της έχεις ξεβράσει το κύμα στην ακτή. Τόσοι πολλοί ήταν οι νεκροί φαντάροι που κείτονταν στην ακτή ο ένας επάνω στον άλλο.

Το βίντεο της ομάδας Up Drones για το «Όρια»:

Δείτε ακόμη:

Εντυπωσιακός υδροστρόβιλος στο Ελαφονήσι | Video

Photo: YOUTUBE