Μοναδικές φωτογραφίες απ’ την «Πανσέληνο της Φράουλας» στον ουρανό μας!

LIKE US ON FACEBOOK

Οι φωτογραφίες απ’ την «Πανσέληνο της Φράουλας» πραγματικά μας εντυπωσιάζουν αφού νιώθουμε πως… μπορούμε να ακουμπήσουμε το φεγγάρι!

Όσοι ρομαντικοί απόλαυσαν το φεγγάρι το βράδυ της Δευτέρας με ξημερώματα Τρίτης γνωρίζουν για τι πράγμα μιλάμε. Αν πάλι δεν κατάφερες να δεις το φεγγάρι, αυτές οι φωτογραφίες απ’ την “Πανσέληνο της Φράουλας” θα σε πείσουν να μείνεις ξάγρυπνος την επόμενη φορά για να την απολαύσεις.

φωτογραφίες απ' την «Πανσέληνο της Φράουλας»

Σύμφωνα με την NASA η Πανσέληνος ήταν ορατή από κάθε γωνιά του πλανήτη, από το Σάββατο το βράδυ έως και το πρωί της Τρίτης! Γιατί την ονομάζουμε «Πανσέληνο της Φράουλας»; H ΝASA αναφέρει ότι το συγκεκριμένο όνομα προέρχεται από την σύντομη περίοδο συγκομιδής της φράουλας στη βορειοανατολική Αμερική.

φωτογραφίες απ' την «Πανσέληνο της Φράουλας»

Εκτός από “Πανσέληνο της Φράουλας”, λέγεται και “Πανσέληνος των Ρόδων” ή “Πανσέληνος του Μελιού”.

Το φεγγάρι αυτό του Ιουνίου λέγεται και Πανσέληνος των Ρόδων λόγω του χρώματος που παίρνει κατά τη διάρκεια του φαινομένου, αυτό το απαλό κόκκινο που απλά σου κόβει την ανάσα αν είσαι τυχερός και το βλέπεις.

φωτογραφίες απ' την «Πανσέληνο της Φράουλας»

Και Πανσέληνος του Μελιού; Η παράδοση του να αποκαλείται ο πρώτος μήνας του γάμου “honeymoon”, θεωρείται πως χρονολογείται από το 1500 και ίσως ακόμα να συνδέεται και με την Πανσέληνο του Μελιού, είτε λόγω του εθίμου πολλά ζευγάρια να παντρεύονται τον Ιούνιο, είτε επειδή η Πανσέληνος του Μελιού είναι η πιο γλυκιά πανσέληνος του χρόνου!

φωτογραφίες απ' την «Πανσέληνο της Φράουλας»

Τέλος, υπάρχει και η θεωρία ότι στα τέλη του Ιουνίου, κατά τη διάρκεια του θερινού ηλιοστασίου, το μέλι ήταν ώριμο και έτοιμο να μαζευτεί από τις κυψέλες , γι΄αυτό και ο συγκεκριμένος μήνας ήταν ο πιο “γλυκός”.

φωτογραφίες απ' την «Πανσέληνο της Φράουλας»

Και φυσικά τα social γέμισαν με μοναδικές φωτογραφίες απ’ την Πανσέληνο, από όποιο μέρος κι αν την απόλαυσε ο καθένας!

Δείτε και αυτό:

Η «ροζ» Πανσέληνος… όπως την είδαμε στην Ελλάδα! | Photos

Photo: Eurokinissi, IntimeNews, AP
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved