Μια απ’ τις μεγαλύτερες αεροπορικές τραγωδίες στην Ελλάδα σε ένα συγκλονιστικό video!

LIKE US ON FACEBOOK

Μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές τραγωδίες στην Ελλάδα σημειώθηκε στις 14 Αυγούστου 2005, με αποτέλεσμα 121 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Οι Up Drones έφτιαξαν ένα μοναδικό video αποτίοντας φόρο τιμής στους επιβάτες της μοιραίας πτήσης. 

Σαν σήμερα, το 2005 , σημειώθηκε μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές τραγωδίες στην Ελλάδα με 121 θύματα. Οι τελευταίες στιγμές μέσα από το πιλοτήριο κι ένα video απ’ τους Up Drones που ανατριχιάζει!

Στις 9:07 της 14ης Αυγούστου 2005 απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Λάρνακας η πτήση HCY 522 των Κυπριακών Αερογραμμών Helios Airways. Το Boeing 737-31S, με προορισμό την Πράγα και ενδιάμεση στάση την Αθήνα δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του, αφού στις 12:04 συνετρίβη στο Γραμματικό της Αττικής, με αποτέλεσμα το θάνατο των 115 επιβατών και των 6 μελών του πληρώματός της.

Το αεροσκάφος εισήλθε στο FIR Αθηνών, αλλά δεν ήρθε σε επαφή με τον πύργο ελέγχου. Όταν αυτό έγινε αντιληπτό ενεργοποιήθηκε η σχετική διαδικασία, η οποία προέβλεπε την ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ. Ο Αρχηγός έδωσε εντολή για την απογείωση των δύο μαχητικών και τα F16 απογειωθήκαν από την Νέα Αγχίαλο.

Στις 11:18, οπότε και απέκτησαν οπτική επαφή με το αεροσκάφος, διαπίστωσαν ότι ο κυβερνήτης του δεν ήταν στη θέση του και ο συγκυβερνήτης ήταν αναίσθητος, ενώ είχε ενεργοποιηθεί το σύστημα παροχής οξυγόνου με μάσκες. Το αεροπλάνο πετούσε με τον αυτόματο πιλότο κι έστριψε με κατεύθυνση την Εύβοια.

Στις 11:41, οι πιλότοι των μαχητικών είδαν στο πιλοτήριο τον αεροσυνοδό Ανδρέα Προδρόμου, ο οποίος είχε πτυχίο πιλότου να προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο του αεροσκάφους. Δεν πρόλαβε. Στις 11:50 ο αριστερός κινητήρας του αεροσκάφους σταμάτησε και δέκα λεπτά αργότερα ακολούθησε και ο δεξιός. Ο λόγος ήταν ότι είχαν τελειώσει τα καύσιμα.

Το αεροσκάφος συνετρίβη στις 12:05, σκοτώνοντας όλους τους επιβαίνοντες. Ανάμεσά τους ήταν 93 ενήλικες και 22 άτομα κάτω των 18 ετών. Εξ αυτών οι περισσότεροι ήταν Κύπριοι (103), 12 Έλληνες και οι υπόλοιποι Αρμένιοι υπήκοοι.

Από το σημείο της συντριβής ανασύρθηκαν συνολικά 118 πτώματα, απανθρακωμένα, καθώς το αεροπλάνο κομματιάστηκε και τυλίχθηκε στις φλόγες. Ανάμεσα στα πτώματα που δεν αναγνωρίσθηκαν, μέσω DNA, ήταν και αυτό του κυβερνήτη. Δεν έγινε ποτέ γνωστό αν τα θύματα της τραγωδίας είχαν τις αισθήσεις τους, καθώς φορούσαν τις μάσκες οξυγόνου, όμως οι τοξικολογικές εξετάσεις δεν έδειξαν αν είχαν εισπνεύσει ή καταπιεί κάποια ουσία.

Η πλειοψηφία των πτωμάτων μεταφέρθηκε και ετάφη στην Κύπρο.

Δες το vide για μια απ’ τις μεγαλύτερες αεροπορικές τραγωδίες στην Ελλάδα

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved