Εμείς εδώ στην Ελλάδα, συνδέουμε τον ερχομό της Άνοιξης με τις πρώτες αμυγδαλιές που ανθίζουν. Στην Κίνα όμως, κάτοικοι και τουρίστες ανυπομονούν να απολαύσουν τις μαγικές εικόνες από τις ανθισμένες κερασιές.

Οι κερασιές της Κίνας μπορούν άνετα να χαρακτηριστούν πλέον και ως το εθνικό τους σύμβολο, αφού κάθε χρόνο η χώρα πλημμυρίζεται από έναν ωκεανό με άνθη κερασιάς.

Αυτά τα άνθη, διαρκούν μέχρι και τον Απρίλιο, ενώ τουρίστες καταφθάνουν από όλες τις χώρες του κόσμου για να απολαύσουν το μαγευτικό θέαμα.

Στο ζωολογικό κήπο του Kunming στην επαρχία Yunnan, διοργανώνουν και το 19ο Φεστιβάλ Cherry Blossom, το οποίο ξεκίνησε στις 7 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 7 Απριλίου.

Το 2018 Shanghai Cherry Blossom Festival θα διεξαχθεί από τις 16 Μαρτίου έως και τις 15 Απριλίου στο πάρκο Gucun, ενώ πάνω από 12.000 ανθισμένες κερασιές 82 διαφορετικών ειδών, θα παρουσιαστούν στους επισκέπτες.

Εμείς λίγο που είδαμε τα πλάνα από το βίντεο, αλλά και τις φωτογραφίες, ονειρευόμαστε μια μέρα να μπορέσουμε να επισκεφθούμε αυτά τα μοναδικά τοπία.

Κλείσε λίγο τα μάτια σου και ταξίδεψε και εσύ στις διάφορες επαρχίες και πόλεις της Κίνας, που αυτή την περίοδο οι ανθισμένες κερασιές έχουν την τιμητική τους και οι δρόμοι έχουν στολιστεί με ένα ροζ χρώμα.

Μαγικές εικόνες από τις ανθισμένες κερασιές

Photos: VCG / Getty Images, CCTV, PDChina, National Geographic