Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερη αφρικανική σκόνη και ζέστη φαίνεται να καταφτάνουν στην Ελλάδα και η Έρημος Λίβα είναι η κύρια υπεύθυνη. 

Λίβας. Ο άνεμος του καλοκαιριού που τινάζει τον υδράργυρο στον αέρα. Από που όμως έχει πάρει το όνομα του; Εδώ οι γνώμες διίστανται, αλλά η ομάδα των Up Stories μας λύνουν όλες τις απορίες.

Άλλοι υποστηρίζουν ότι έχει πάρει το όνομα του από την έρημο της Λιβύης γι’ αυτό και έτσι ονομάζουν οι ναυτικοί τον νοτιοδυτικό άνεμο. Άλλοι από την Έρημο Λίβα, η οποία βρίσκετε στα νοτιοανατολικά μας και πέρα από της υψηλές θερμοκρασίες είναι υπεύθυνη και για ένα φαινόμενο πολύ συχνό που προκαλεί πραγματικά της χειρότερες καιρικές συνθήκες στην Ελλάδα, μαζί με τις υψηλές θερμοκρασίες και αναφερόμαστε φυσικά στην Αφρικανική σκόνη. 

Τα τελευταία χρόνια οι εικόνες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, πνιγμένα κυριολεκτικά στην Αφρικανική σκόνη είναι πολύ συχνές. Μερικοί απορούν μάλιστα πόση είναι άραγε αυτή η αφρικανική σκόνη που δεν τελειώνει ποτέ. Δυστυχώς τα νέα δεν είναι ευχάριστα, αφού οι εικόνες του Τόλη Ντέλου, που επισκέφθηκε την συγκεκριμένη έρημο στο Abu Dhabi, είναι συγκλονιστικές και φανερώνουν ότι αυτό το φαινόμενο πιθανότατα δεν θα πάψει ποτέ. 

Απέραντες εκτάσεις με τεράστιους αμμόλοφους δημιουργούν ένα σκηνικό, το οποίο παραπέμπει πραγματικά σε άλλο πλανήτη. Και μόνο βέβαια που βλέπουμε το τοπίο αυτό ζεσταινόμαστε, ειδικά όσο πλησιάζει και το καλοκαίρι κι ο υδράργυρος ανεβαίνει. 

Μπορεί η Έρημος Λίβα να αποτελεί ένα από τα πιο αφιλόξενα μέρη της Γης, ωστόσο θεωρείται και ένας από τους κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο για τους απανταχού extreme ταξιδιώτες. 

Πρόσφατα μάλιστα η Google πρόσθεσε στους χάρτες της και υπηρεσία ψηφιακής ξενάγησης επάνω σε μια καμήλα! 

Δες κι εσύ το βίντεο με την Έρημο Λίβα από ψηλά: 

Δες ακόμα:

Λαυρεωτική Ριβιέρα. “Το νησί της Αττικής” από ψηλά (Video)