Πρώτο Καλοκαίρι με κορονοϊό στην Αθήνα κι όλα είναι διαφορετικά από κάθε άλλη χρονιά. Η Πλάκα το Καλοκαίρι συνήθως γεμίζει με κόσμο, Έλληνες και τουρίστες, που απολαμβάνουν την ελληνική πρωτεύουσα. Όμως, φέτος τι συμβαίνει; 

Μυρίζει Καλοκαίρι πιο πολύ από ποτέ στην όμορφη Αθήνα. Ο υδράργυρος έχει φτάσει στα ύψη για φέτος, ο ήλιος καίει, η πόλη “βράζει” κι οι κάτοικοι έχουν πλέον αντιληφθεί ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του Καλοκαιριού. Ενός, όμως, διαφορετικού Καλοκαιριού. Ενός Καλοκαιριού με Covid-19. Ενός Καλοκαιριού που αλλιώς ξεκίνησε κι αλλιώς συνεχίζεται. Αυτό που μένει είναι να δούμε και πώς θα τελειώσει.

Ο Ιούλιος ξεκίνησε διστακτικά. Με τα σύνορα να ανοίγουν και τον ελληνικό λαό να έχει επανέλθει στην κανονικότητά του μετά το “σοκ” του lockdown. Ωστόσο, με την επανέναρξη της τουριστικής περιόδου δεν είναι λίγα όσα έχουν αλλάξει.

Οι κάτοικοι της ελληνικής πρωτεύουσας έχουν αρχίσει να “εγκαταλείπουν” την πόλη για δροσερούς, καλοκαιρινούς προορισμούς με την Πλάκα το Καλοκαίρι αυτό να είναι πιο άδεια από ποτέ από Έλληνες. Ωστόσο, οι τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα αυξάνονται συνεχώς, γεγονός που είναι ευδιάκριτο και στην Αθήνα.

Πλάκα, Αναφιώτικα, Μοναστηράκι, Ακρόπολη, Κουκάκι έχουν αδειάσει από ντόπιους κι έχουν ήδη υποδεχτεί τους τουρίστες που κάθε χρόνο επιλέγουν την Ελλάδα ανελλιπώς για τις διακοπές τους. Παρά τον κορονοϊό, λοιπόν, οι τουρίστες για ακόμα μία χρονιά είπαν “ναι” στο ελληνικό Καλοκαίρι, ενώ οι ντόπιοι για ακόμα μία χρονιά φαίνεται πως απομακρύνονται από την όλο και πιο ζεστή πόλη.

Το iPop.gr βρέθηκε στην καρδιά της Αθήνας, στην Πλάκα, την εποχή αυτή που οι ντόπιοι φεύγουν κι οι τουρίστες έρχονται, αποθανατίζοντας τον κόσμο που κυκλοφορεί και την πόλη που έχει αδειάσει από Έλληνες.

Βέβαια, η διαφορά στην ποσότητα του κόσμου είναι αισθητή…

Πώς είναι η Πλάκα το Καλοκαίρι με Covid-19;

(Η πρώτη φωτογραφία κάθε συλλογής είναι τραβηγμένη στις αρχές Ιουλίου και η δεύτερη στο τέλος του Ιουλίου).

Διάβασε ακόμα:

Έτσι είναι τα Αναφιώτικα μετά την επιχείρηση καθαρισμού (Photos)

Photos: Διονυσία Κερατιώτη