Εντυπωσιακά πλάνα απ’ την ομάδα Up Drones που ταξίδεψε μέχρι το χωριό της Γορτυνίας που ξεχωρίζει για το φράγκικο κάστρο του και την φυσική ομορφιά του!

Η Καρύταινα, χτισμένη σε υψόμετρο 582 μ. πάνω σε βράχο με κάστρο στην κορυφή του, είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά της ορεινής Αρκαδίας με μεσαιωνική ατμόσφαιρα.

Ήταν κάπου στα μέσα του 13ου αιώνα, μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, όταν οι Φράγκοι πατούσαν τον Μοριά και έστηναν τις βίγλες τους. Έτσι, το 1245, ο Γάλλος Γοδεφρείδος ντε Μπριγέρ έχτισε το κάστρο της Καρύταινας με σκοπό να διαφεντεύει τον κάμπο της Μεγαλόπολης και τους εμπορικούς δρόμους ανάμεσα σε Ανατολική και Δυτική Πελοπόννησο.

Στα χρόνια της Επανάστασης η Καρύταινα κυριάρχησε. Δεν είναι τυχαίο πως σε τούτο τον άριστα οχυρωμένο τόπο ο Κολοκοτρώνης έχτισε το σπίτι του.

Σήμερα, η Καρύταινα έχει ανακηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός. Η ομορφιά του τοπίου και τα αξιοθέατα της περιοχής κάνουν αυτή τη μικρή γραφική καστροπολιτεία ιδανικό προορισμό και εναλλακτική βάση για τις περιηγήσεις στην ορεινή Αρκαδία.

Info!

Η Καρύταινα είχε επιλεχθεί για να διακοσμήσει την μία πλευρά του χαρτονομίσματος των 5.000 δραχμών, ενώ όταν την επισκέφθηκε ο Νίκος Καζαντζάκης την χαρακτήρισε Τολέδο της Ελλάδας.

Δες ακόμα:

Καβάλα: Η γαλάζια πολιτεία της Μακεδονίας από ψηλά (Video)