Ήταν fake η σκηνή του «Our Planet» με τους θανάτους των θαλάσσιων ίππων;

LIKE US ON FACEBOOK

Ένα νέο ντοκιμαντέρ του Netflix και συγκεκριμένα το «Our Planet» και η άκρως συγκινητική σκηνή που δείχνει τον θάνατο των θαλάσσιων ίππων έγινε viral, προκαλώντας τη θλίψη όσων την είδαν. Ήταν όμως αυτό το βίντεο αληθινό;

Πολλοί φέρεται να υποστηρίζουν ότι ήταν fake η σκηνή του ντοκιμαντέρ του Netflix, «Our Planet» με τους θανάτους των θαλάσσιων ίππων. Η σκηνή αυτή που προκάλεσε τη συγκίνηση εκατομμυρίων θεατών δείχνει τους θαλάσσιους ίππους να πέφτουν από γκρεμό κι αμέσως μετά να τους βλέπουμε νεκρούς.

Στο συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ με αφηγητή τον David Attenborough, γίνεται λόγος ότι αυτός ο φρικτός θάνατος των θαλάσσιων ίππων οφείλεται στην κλιματική αλλαγή και στο γεγονός ότι αυτά τα ζώα είχαν παγιδευτεί στα βράχια λόγω της απουσίας πάγου.

Στην προσπάθεια τους να φτάσουν στο νερό κάτω στον γκρεμό και σε συνδυασμό με την μειωμένη τους όραση και την ικανότητα να αντιληφθούν την απόσταση του νερού από τα βράχια, οι θαλάσσιοι ίπποι φέρεται να έπεφταν ο ένας μετά τον άλλον.

Τουλάχιστον, αυτό αναφέρεται στο ντοκιμαντέρ, ενώ διάφοροι επιστήμονες και θεατές έχουν ήδη εκφράσει τις αμφιβολίες τους για το εάν αυτή η σκηνή που μεταδόθηκε οφείλεται στους συγκεκριμένους λόγους.

Μάλιστα, περιβαλλοντολόγοι αναφέρουν ότι το Netflix προσπάθησε να παραπλανήσει τους θεατές καθώς δεν ήταν η κλιματική αλλαγή που οδήγησε τους θαλάσσιους ίππους να πέσουν στο κενό, αλλά οι πολικές αρκούδες που τους κυνηγούσαν.

Προσοχή, σκληρές εικόνες!

Την ίδια ώρα, ο συνιδρυτής της Greenpeace, Patrick Moore, σε δήλωσή του στο Twitter ανέφερε ότι αυτό είναι ίσως «το πιο γελοίο πράγμα που έχει αποδοθεί ποτέ στην κλιματική αλλαγή», ενώ ζωολόγος σε δηλώσεις του στην εφημερίδα The Telegraph χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη σκηνή ως μια «ανοησία» και ότι πρόκειται για σκέτη φαντασία και παραπλάνηση.

Ο ίδιος δήλωσε ακόμη ότι πρόκειται για ένα περιστατικό του 2017, κατά το οποίο ήταν σαφές ότι οι θαλάσσιοι ίπποι είχαν τρομάξει από πολικές αρκούδες, ενώ τόνισε επίσης ότι τα συγκεκριμένα ζώα εμφανίζουν τέτοια συμπεριφορά μόνο όταν τρομάζουν από αρκούδες, ανθρώπους ή και αεροπλάνα που περνάνε από πάνω τους.

Το Netflix δεν έχει απαντήσει ακόμη στις συγκεκριμένες κατηγορίες, ενώ τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τα δάκρυα όσων παρακολούθησαν από κοντά τη σκηνή!

Διαβάστε ακόμη:

13 δελφίνια νεκρά στις ακτές του Αιγαίου μετά την τουρκική άσκηση Γαλάζια Πατρίδα

Photo: Netflix
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved