Ηλίανθος η Ήλιος. Αν όχι το ομορφότερο άνθος στον κόσμο, σίγουρα ένα από τα ομορφότερα! Εμείς εδώ στο iPop.gr έχουμε ένα ιδιαίτερο “κόλλημα” με τα λουλούδια, ενώ το τελευταίο διάστημα μάλιστα έχουμε γεμίσει το γραφείο μας μ’ αυτά τα πανέμορφα κίτρινα λουλούδια και κάθε πρωί που τα βλέπουμε, μας φτιάχνει η διάθεση!

Όταν η παρακάτω εικόνα είναι η πρώτη που αντικρίζεις κάθε πρωί που πηγαίνεις για δουλειά, πώς να μην πάει καλά η μέρα;!

Η ομάδα των Up Stories φαίνεται πως… μας παρακολουθεί και το νέο τους video είναι αφιερωμένο στο αγαπημένο μας φυτό!

Ο ηλίανθος ακολουθεί τον ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας και στρέφεται πάλι προς την ανατολή το πρωί. Η κίνηση αυτή, που οφείλεται σε κάμψη του βλαστού, σταματά μετά την άνθηση και την γονιμοποίηση των ανθέων όταν τα κεφάλια παραμένουν στραμμένα προς την ανατολή!

Έχεις ιδέα ποιος είναι ο λόγος που τα τελευταία χρόνια συναντάμε τον ηλίανθο όλο και περισσότερο στην ελληνική ύπαιθρο;

Ο λόγος είναι ότι ο ηλίανθος είναι ένα από τα βασικά φυτά που το πολύτιμο άνθος τους χρησιμεύει πια για την παραγωγή βιοκαυσίμων. Ο ηλίανθος, η ελαιοκράμβη, η ψευδακακία, ο μίσχανθος, το γλυκό σόργο, το κενάφ, η αγριαγκινάρα, τα τεύτλα και η παουλόβνια είναι τα κύρια φυτά που καλλιεργούνται για αυτό το σκοπό.

Όμως, ο ηλίανθος και η ελαιοκράμβη είναι αυτά που καλλιεργούνται περισσότερο στην χώρα μας.

Αυτή την εποχή ο ηλίανθος είναι στο πικ της ανθοφορίας του και πλησιάζει η ώρα του θερισμού του.

Οι Up Stories συνάντησαν απέραντες χρυσοκίτρινες εκτάσεις λίγο έξω από την πόλη των Τρικάλων και η εικόνα που σχηματίζεται είναι σαν ένας πίνακας ζωγραφικής!

Απολαύστε το video!

Δες ακόμα:

Οι πιο όμορφες ορχιδέες του κόσμου! (Photos)