Πώς αντιδρά ένας σκύλος όταν ο ιδιοκτήτης του απουσιάζει για καιρό; Για μερικές ημέρες, για μήνες ή και χρόνια; Η αντίδραση του σκύλου όταν ο ναυτικός ιδιοκτήτης του επιστρέφει σπίτι τα λέει όλα!

Πώς αντιδρά ένας σκύλος όταν ο ιδιοκτήτης του απουσιάζει; Όταν δεν τον βλέπει για μερικές ημέρες ή ακόμα και μήνες;

Αυτός ο ναυτικός επιστρέφει σπίτι μετά από μερικούς μήνες και μόλις άνοιξε την πόρτα τον υποδέχτηκε ο καλύτερός του φίλος! Αυτός που όλους αυτούς τους μήνες τον περίμενε στην πόρτα για να επιστρέψει, πήγαινε και ανακάτευε τα πράγματά του, κοιμόταν στο κρεβάτι του και ποτέ δεν έχασε την ελπίδα ότι μπορεί κάποια στιγμή να επιστρέψει.

Μόλις, λοιπόν, ανοίγει την πόρτα ο σκύλος τρέχει προς τα πάνω του. Δεν ξέρει πως να διαχειριστεί τη χαρά του, κουνάει την ουρά του από χαρά, πέφτει πάνω του, πηγαίνει πέρα δώθε. Του δείχνει τα παιχνίδια του και είναι έτοιμος να περάσει όλες τις ώρες με τον ιδιοκτήτη του που επιτέλους γύρισε σπίτι. Και πιο θερμή και ειλικρινής υποδοχή από αυτήν δεν υπάρχει!

Marine Reunites With Dog

'After 7 months away, all he wanted to do is play' 😍😍

Gepostet von UNILAD am Samstag, 16. Juni 2018

Πώς αντιδράει ο σκύλος στην απώλεια του ιδιοκτήτη ή στην απουσία;

Η αλήθεια είναι πως ένας σκύλος αντιλαμβάνεται την απώλεια ή την απουσία του ιδιοκτήτη αλλά δεν μπορεί να κατανοήσει αυτή την κατάσταση. Στην περίπτωση της απώλειας αντιδρούν όπως τα παιδάκια.

Ένα μικρό παιδάκι στεναχωριέται αλλά δεν μπορεί να κατανοήσει αυτή την μη αναστρέψιμη κατάσταση. Γι’ αυτό πολλές φορές τα παιδάκια ρωτάνε πότε θα ξαναγυρίσει κάποιος ή πότε θα τον ξαναδούν.  Νιώθουν θλίψη αλλά ταυτόχρονα η άγνοιά τους για το τι ακριβώς συμβαίνει τα βάζει σε μια πιο “πλεονεκτική θέση”.

Κάπως έτσι είναι και για τους σκύλους. Τα σκυλάκια θλίβονται για την απώλεια ενός αγαπημένου τους προσώπου αλλά ταυτόχρονα περιμένουν ότι θα ξαναγυρίσει αυτό το πρόσωπο. Αυτή η αναμονή που έχουν κάνει τη θλίψη τους λίγο πιο θετικό συναίσθημα. Επειδή δεν γνωρίζουν το μη αναστρέψιμο ελπίζουν ότι θα ξαναδούν το αγαπημένο τους πρόσωπο.

Διαβάστε επίσης:

Σκύλος αγκαλιάζει το αφεντικό του στο αεροδρόμιο κι εμείς λιώνουμε | Video