Η συνέντευξη της Ελένης Αντωνιάδου σε ένα κορίτσι που πρέπει να δεις! (Video)

LIKE US ON FACEBOOK

Πολλά ήταν τα βίντεο που είδαμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αλλά αυτό που ανέβασε στο Facebook η Ελληνίδα ερευνήτρια της NASA, Ελένη Αντωνιάδου, ήταν αυτό που περισσότερο από όλα μας ενέπνευσε ότι «μπορούμε να γίνουμε ό,τι ονειρευόμαστε!».

Η Ελένη Αντωνιάδου είναι η πρώτη Ελληνίδα που έγινε Barbie, όπως ανακοίνωσε και επίσημα η Mattel πριν από λίγες ημέρες, αλλά αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο επίτευγμά της, καθώς η ίδια έχει διακριθεί διεθνώς στον τομέα της μεταμόσχευσης τεχνητών οργάνων.

Η Ελληνίδα ερευνήτρια της NASA, με αφορμή τη συμμετοχή της στο «Barbie Shero Program», το οποίο παρακινεί τα κορίτσια να γίνουν ό,τι ονειρεύονται, ανέβασε ένα βίντεο στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, όπου ένα κορίτσι της κάνει μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και εκείνη τις δίνει μερικές εξίσου ενδιαφέρουσες απαντήσεις.

Το βίντεο συνοδεύεται κι από ένα κείμενο της Ελένης Αντωνιάδου, όπου αναφέρει μεταξύ άλλων πόσο ενθουσιασμένη είναι που συμμετάσχει στο πρόγραμμα, το οποίο «φωτίζει επαγγέλματα στο χώρο των επιστημών και της διασπαστικής καινοτομίας που παραδοσιακά είναι λιγότερο δημοφιλή στα κορίτσια», αλλά και ότι η Barbie πλέον αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα, με κούκλες σε κάθε μεγέθη, χρώματα, χαρακτηριστικά, αλλά και κάθε επάγγελμα και κουλτούρα.

Ολόκληρη η ανάρτηση της Ελένης Αντωνιάδου:

«Ένα μωσαϊκό συναισθημάτων με κατέκλεισε όταν η Barbie μου ανακοίνωσε ότι με επέλεξε να συμμετέχω στο Barbie Shero Program που παρακινεί τα κορίτσια να γίνουν ότι ονειρεύονται!

Αρχικά, έκπληξη καθώς κάνω τα νηπιακά μου βήματα στο χώρο της έρευνας, μετά ενθουσιασμός γιατί οι βραβευθείσες γυναίκες όπως η Katherine Johnson, που οι μαθηματικοί υπολογισμοί της στη ΝΑΣΑ ήταν ζωτικής σημασίας για την υλοποίηση των πρώτων επανδρωμένων αποστολών στο διάστημα, μέχρι τη Amelia Earhart τη πρωτοπόρο πιλότο που ήταν η πρώτη γυναίκα που διέσχισε μόνη της τον Ατλαντικό Ωκεανό, ήταν πηγή έμπνευσης για μένα από τα παιδικά μου χρόνια.

Και φυσικά χαρά γιατί η καμπάνια φωτίζει επαγγέλματα στο χώρο των επιστημών και της διασπαστικής καινοτομίας που παραδοσιακά είναι λιγότερο δημοφιλή στα κορίτσια.

Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι η Barbie αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα, με κούκλες σε κάθε μεγέθη, χρώματα, χαρακτηριστικά, αλλά και κάθε επάγγελμα και κουλτούρα. Για μένα η ομορφιά δεν αντικατοπτρίζεται μόνο με φυσικά χαρακτηριστικά, αλλά αντιπροσωπεύεται μέσα από τον χαρακτήρα μας, την αξιακή μας πυξίδα και τις επιλογές μας ώστε να ζούμε με πνεύμα κατανόησης σε κάθε τι διαφορετικό.

Εύχομαι στα κορίτσια που θα εμπνευστείτε από την καμπάνια να είστε ανυπόμονες για θετικές αλλαγές, να έχετε πεισμωμένη αισιοδοξία και πίστη στον εαυτό σας, να αγκαλιάσετε την πρόκληση να μάχεσθε για αυτούς που στάθηκαν λιγότερο τυχεροί στη ζωή και κυρίως να επιμείνετε ώστε οι επιλογές σας να ανταποκρίνονται στις αξίες σας. Και μην ξεχνάτε να ψιθυρίζετε στον εαυτό σας στα καλά και στα άσχημα «μπορείς να γίνεις ό,τι ονειρεύεσαι!».

#YouCanBeAnything #Barbie60 #MoreRoleModels #YCBA

Διάβασε ακόμη:

Η πρώτη Ελληνίδα που έγινε… Barbie για συγκεκριμένο σκοπό!

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved