Η «ροζ» Πανσέληνος… όπως την είδαμε στην Ελλάδα! | Photos

LIKE US ON FACEBOOK

Φωτογραφίες απ’ τη ροζ Πανσέληνο στην Ελλάδα κυκλοφόρησαν και φυσικά για ακόμη μια φορά μας κόβουν την ανάσα. Εσύ από πού είδες το φεγγάρι το βράδυ της Παρασκευής;

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είχαν τα μάτια στον ουρανό για να δουν και να μαγευτούν από την Πανσέληνο. Φωτογραφίες απ’ τη ροζ Πανσέληνο κυκλοφόρησαν και πραγματικά μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό.

Το όνομα είναι λίγο… παραπλανητικό, καθώς ροζ Πανσέληνος δεν υπάρχει, αλλά έχει πάρει το όνομά του από το λουλούδι Wild Ground Phlox, που ανθεί αυτή την εποχή στην Βόρεια Αμερική.

φωτογραφίες απ' τη ροζ Πανσέληνο

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Και πρόκειται για το πρώτο λουλούδι που ανθίζει την Άνοιξη και μας περνάει από το τέλος του Χειμώνα στην αρχή της Άνοιξης! Σε άλλα σημεία του κόσμου, η Ροζ Πανσέληνος αυτή ονομάζεται Egg Moon ή Fish Moon, λόγω της εισροής ψαριών που κολυμπούν αντίθετα στο ρεύμα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του έτους.

φωτογραφίες απ' τη ροζ Πανσέληνο

Eurokinissi/ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Κάθε φορά η Πανσέληνος μας μαγεύει και μπορούμε να τη χαζεύουμε για ώρες μόνοι μας ή με καλή παρέα. Το συγκεκριμένο φεγγάρι που απολαύσαμε στον ουρανό μας, φαινόταν διαφορετικό σε κάθε περιοχή του κόσμου ενώ ήταν μεγαλύτερο από μία φυσιολογική πανσέληνο.

φωτογραφίες απ' τη ροζ Πανσέληνο

φωτογραφίες απ' τη ροζ Πανσέληνο

Πώς παίρνει χρώμα το φεγγάρι;

Το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι αποτέλεσμα της διάχυσης του φωτός από το φεγγάρι στην σκονισμένη ατμόσφαιρα, όταν το φεγγάρι είναι πολύ κοντά στον ορίζοντα, «μεταφέροντας» τα χρώματα αυτά στα μάτια μας. Γι’ αυτό υπάρχουν και τα κόκκινα ηλιοβασιλέματα.

φωτογραφίες απ' τη ροζ Πανσέληνο

φωτογραφίες απ' τη ροζ Πανσέληνο

Κι απλά ανυπομονούμε για την επόμενη! Και όπως είπαμε… τα μάτια μας ψηλά στον ουρανό!

Δες και αυτό:

Εαρινή ισημερία με υπερπανσέληνο: Θα ξανασυμβεί σε 125 χρόνια!
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved