Η πολική αρκούδα με τα μωράκια της που θα σε λιώσει! (Photos)

LIKE US ON FACEBOOK

Η πολική αρκούδα με τα μωράκια της που φωτογράφισε ο φωτογράφος άγριας ζωής David Hemmings θα σε κάνει να λιώσεις!

Όπως εξηγεί ο φωτογράφος, τραβάει φωτογραφίες της άγριας ζωής εδώ και πολλά χρόνια. Μερικές απ’ τις πιο αγαπημένες του φωτογραφίες είναι οι συναντήσεις που είχε με μητέρες πολικές αρκούδες με τα παιδιά τους.

Αυτές οι φωτογραφίες δείχνουν τις αρκούδες στην Βόρεια Μανιτόμπα στον Καναδά. Πρόκειται για ένα μέρος με πάρα πολύ κρύο και δύσκολα προσβάσιμο σε ανθρώπους, όμως, αν φτάσει κανείς εκεί και γίνει μάρτυρας αυτών των όμορφων εικόνων, θα το θυμάται μια ζωή! Η ψυχρότητα του περιβάλλοντος μένει για λίγο στην άκρη και τη θέση της παίρνει μια ζεστασιά.

Η πολική αρκούδα με τα μωράκια της που θα σε λιώσει:

πολική αρκούδα με τα μωράκια της

Όπως βλέπεις στις φωτογραφίες, η πολική αρκούδα είναι πολύ στοργική με τα παιδιά της. Τα παίρνει αγκαλιά, κάνουν παιχνίδια, επικοινωνούν κι απολαμβάνουν ο ένας την παρέα του άλλου. Είναι μια ολόκληρη οικογένεια και εμείς βλέποντας τις φωτογραφίες σκάμε ένα τεράστιο χαμόγελο!

πολική αρκούδα με τα μωράκια της

πολική αρκούδα με τα μωράκια της

πολική αρκούδα με τα μωράκια της

Πώς προσαρμόστηκαν οι πολικές αρκούδες στο κρύο;

Το κλίμα της Αρκτικής, με τους μακρούς και κρύους χειμώνες και το φαινόμενο της πολικής νύχτας, ανάγκασε τις πολικές αρκούδες να αναπτύξουν ειδικά χαρακτηριστικά που τους βοηθούν να επιβιώσουν. Η εξαιρετικά ανεπτυγμένη αίσθηση της όσφρησης και ο μακρύς λαιμός με το στενό κεφάλι τις κάνει ικανότερες στο να κυνηγήσουν τις φώκιες που κρύβονται κάτω από τον πάγο. Τα φαρδιά τους πέλματα που καλύπτονται με γούνα και τα καμπυλωμένα με ειδικό τρόπο νύχια τις βοηθούν να περπατούν άνετα και να  μην βυθίζονται στο χιόνι ή να μη γλιστρούν στον πάγο. Τα αποθέματα (υποδόριου) λίπους τις βοηθούν όταν ‘νηστεύουν’ για αρκετούς μήνες λόγω έλλειψης τροφής και έλλειψης θαλάσσιου πάγου που εμποδίζει το κυνήγι φώκιας.

πολική αρκούδα με τα μωράκια της

Δες ακόμα:

Μια πολική αρκούδα μαθαίνει τους κανόνες του «Savoir Vivre» στο παιδί της- Απολαύστε την-Video

Photos: hemmingsphototours.com
Info: polarpedia.eu
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved