Αν έχεις πάει έστω και μία φορά στην Κόρινθο, για την ακρίβεια έστω κι αν έχεις περάσει από εκεί, δε θα μπορούσες να μην έχεις προσέξει τον διάπλους του Ισθμού της Κορίνθου. 

Η πιο ρεαλιστική εμπειρία του διάπλου του Ισθμού της Κορίνθου, μια εμπειρία που έστω και μέσα από την οθόνη σου πρέπει να τη ζήσεις και τώρα πια μπορείς, χάρη στην ομάδα των Up Stories.

Για να καταφέρει βέβαια η ομάδα αυτή να πραγματοποιήσεις αυτή την ιδέα απαραίτητη στάθηκε η βοήθεια του πληρώματος του CATAMARAN ARGO. Επίσης, για ακόμα μια φορά χρειάστηκε να δοκιμάσει νέες τεχνολογίες, όπως κάμερες 360°, προκειμένου να αποθανατίσει όσο γίνεται καλύτερα την όλη προσπάθεια.

Αν τελικά αποφασίσεις να πραγματοποιήσεις τον διάπλου του Ισθμού της Κορίνθου θα πρέπει να μεταβείς μέχρι τα Ίσθμια Κορινθίας, από όπου και ξεκινούν οι μικρές αυτές κρουαζιέρες εντός της διώρυγας.

Πώς είναι αυτή η εμπειρία με τον διάπλους του Ισθμού της Κορίνθου; 

Πραγματικά είναι κάτι το ξεχωριστό! Από την αρχή του διάπλου σε πιάνει ένα δέος και όσο εισχωρείς εντός της διώρυγας και τα τοιχώματα υψώνονται όλο και ψηλότερα τόσο νιώθεις πολύ πολύ μικρός.

Τα χρώματα που θα δεις εντός της διώρυγας ίσως και να μην τα έχεις όχι απλά ξαναδεί αλλά ούτε καν να τα έχεις φανταστεί. Κάθε στρώμα της σκαμμένης γης έχει τον δικό του μοναδικό χρωματισμό. Από τα κορυφαία που θα δεις είναι οι αυτοκινητόδρομοι που περνούν από επάνω σου αλλά εσύ δεν είχες φανταστεί ποτέ ότι η εικόνα τους είναι τέτοια από κάτω όταν διασχίζεις άπειρες φορές την διώρυγα με το αυτοκίνητο σου. Τα νερά εντός της διώρυγα είναι πεντακάθαρα και πραγματικά εντός της διώρυγας δημιουργείτε ένα μοναδικό γαλάζιο τόξο με όλες τις πιθανές αλλά και απίθανες αποχρώσεις του μπλε.

Η όλη διαδικασία του διάπλου του Ισθμού και επιστροφή στα Ίσθμια διαρκεί περίπου 1 ώρα, αλλά τι σημασία έχει αυτό μιας και ο χρόνος κυριολεκτικά παύει να μετράει εντός του καναλιού. Δεν θα σου πούμε περισσότερα όχι γιατί δεν έχουμε κάτι άλλο να προσθέσουμε (θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες για αυτή την εμπειρία), αλλά για να σε προτρέψουμε να το επιχειρήσεις και εσύ.

Δες ακόμα:

Η Ανάβυσσος όπως δεν την έχεις ξαναδεί