Η μητρότητα σε illustrations έτσι όπως πραγματικά είναι!

LIKE US ON FACEBOOK

Η μητρότητα σε illustrations έτσι όπως πραγματικά είναι! Πώς δηλαδή; Χωρίς φίλτρα, χωρίς την ανάγκη να δείξουν ότι μια μαμά τα κάνει όλα τέλεια και δεν έχει στο μυαλό της άλλες έγνοιες ή ότι το μόνο που τη νοιάζει είναι τα παιδιά της και καθόλου η εμφάνισή της!

Αλήθεια, γιατί θεωρείται ταμπού όταν μια μητέρα μπορεί και θέλει να φροντίζει την εξωτερική της εμφάνιση, όπως φροντίζει και των παιδιών της; Γιατί πιστεύουμε ότι μια μητέρα θα πρέπει να έχει μαύρους κύκλους κάτω απ’ τα μάτια της, ότι δεν την απασχολεί καθόλου η εμφάνισή της και το μόνο που κάνει είναι να σκέφτεται το παιδί της; Φυσικά, όλα αυτά τα κάνει, αλλά έχει στο μυαλό της ένα εκατομμύριο ακόμη πράγματα!

Η Nathalie Jomard με τα illustrations της έρχεται να θέσει ένα τέλος σε αυτό και μας δείχνει τη μητρότητα έτσι όπως είναι, και με τα καλά, αλλά και με τα όχι τόσο καλά. Η ίδια είναι Γαλλίδα συγγραφέας, illustrator και έχει μεταπτυχιακό στην Ψηφιακή Επικοινωνία και ένα δεύτερο δίπλωμα στην Πολιτική Επιστήμη.

Πάνω απ’ όλα, όμως, είναι μαμά και απ’ τη στιγμή που απέκτησε τα παιδιά της, η Nathalie ξεκίνησε να φτιάχνει αυτά τα υπέροχα illustrations που απεικονίζουν τη καθημερινότητα μιας μητέρας. Μάλιστα, τα comics της είναι τόσο ακριβή, που αποκλείεται να μη σε κάνουν να γελάσεις!

Όσα illustrations και να δούμε για τον θηλασμό, δεν θα είναι ποτέ αρκετά!

 

Τι ζητάς κι εσύ; Μια στιγμή ηρεμίας!

Όταν αναγκαστικά τρως και εσύ λαχανικά που δεν σου αρέσουν, για το καλό του παιδιού σου!

Πώς να πείσεις το παιδί σου ότι ο ήλιος δεν κάνει καλό, όταν κάθεσαι κάτω από αυτόν με τις ώρες;

Όταν έχεις σταματήσει να χωράς σε όλα σου τα παλιά ρούχα και εσώρουχα! The struggle is real!

Το κόλπο για την αποτρίχωση μπικίνι όταν είσαι έγκυος! Μην το δοκιμάσεις μόνη στο σπίτι!

Κανείς δεν σε προετοιμάζει για όλες τις “ντροπιαστικές στιγμές” που θα κληθείς να δικαιολογήσεις να παιδιά σου!

Όταν τα παιδιά σου ξυπνάνε στις 5 το πρωί, ακόμα κι όταν τους έχεις εξηγήσει ότι τα Σαββατοκύριακα μπορούν να κοιμούνται λίγο παραπάνω!

Ένα illustration με το οποίο θα ταυτιστούν όσες γέννησαν λίγο πριν ξεκινήσει το Καλοκαίρι!

Photos: nathaliejomard.com
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved