Η κόρη μου η σοσιαλίστρια… drone edition! | Μοναδικό video!

LIKE US ON FACEBOOK

«Η κόρη μου η σοσιαλίστρια» σε drone! Πώς θα ήταν η αξέχαστη ελληνική ταινία αν είχαν χρησιμοποιηθεί drones στα γυρίσματα; Ένα μοναδικό πάντρεμα κι ένα ακόμη μοναδικό video από την ομάδα Up Drones.

«Η κόρη μου η σοσιαλίστρια» σε drone… Γιατί όχι κύριοι;;; Έχετε φανταστεί ποτέ πως θα ήταν οι ταινίες του αξέχαστου Φίνου αν σε αυτές είχε κάνει και χρήση drone; Πως θα φαινόταν από ψηλά όλα αυτά τα σκηνικά που έχουν χαραχτεί βαθιά στην καρδιά και στο μυαλό  μας;

Ε λοιπόν, η ομάδα Up Drones πρωτοτύπησε για ακόμη μια φορά, το δοκίμασε και πέτυχε! Συγκεκριμένα, η ομάδα καταγράφει με drone πλάνα από ψηλά του εργοστασίου που είχε χρησιμοποιηθεί ως σκηνικό στην ταινία «Η κόρη μου η σοσιαλίστρια», με πρωταγωνιστές την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και τον Λάμπρο Κωνσταντάρα.

Πρόκειται για το, εγκαταλελειμμένο πλέον, εργοστάσιο της Πειραϊκής Πατραϊκής στο Μεγάλο Πεύκο.

Και φυσικά μας γεμίζει με μια νοσταλγική διάθεση και τους ευχαριστούμε για αυτό το video!

«Πειραϊκή-Πατραϊκή: Ντύνει, στολίζει, νοικοκυρεύει». Αυτό ήταν το σλόγκαν της «Πειραϊκής-Πατραϊκής», της μεγαλύτερης κλωστοϋφαντουργικής βιομηχανίας, βιομηχανίας βάμβακος και ετοίμων ενδυμάτων της Ελλάδος.

Η «Πειραϊκή-Πατραϊκή» ιδρύθηκε το 1919 και λειτούργησε ως το 1996. Στη χρυσή  δεκαετία του 1960 διέθετε πέντε σύγχρονες εργοστασιακές μονάδες και απασχολούσε περισσότερους από 4.000 υπάλληλους. Ένα από τα εργοστάσια της είχε έδρα το  Νεράκι- Μεγάλο Πεύκο. Σε αυτό το θρυλικό εργοστάσιο γυρίστηκε η ταινία «Η Κόρη μου η σοσιαλίστρια», μια ταινία που έσπασε όλα τα ρεκόρ το 1966, καθώς από τις 117 ταινίες που  προβλήθηκαν συνολικά, ήταν πρώτη στον κατάλογο με 659.671 εισιτήρια.

Η ταινία βασίστηκε στην ομώνυμη θεατρική επιτυχία που έγραψε ο Αλέκος Σακελλάριος για το καλλιτεχνικό δίδυμο Αλίκη Βουγιουκλάκη-Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Για κάποιους η ταινία αυτή είναι ένα δείγμα του παλιού, καλού κινηματογράφου, για άλλους μία από τις πιο ελαφριές και άστοχες στιγμές του και για κάποιους άλλους απλά μια ταινία με καλτ στοιχεία και μια ευκαιρία να γελάσουν.

Δείτε επίσης:

Ξενοδοχείο Γυμνιστών Σαλάντι: Τα λεηλατημένα Σόδομα και Γόμορρα της Ελλάδας (Video)

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved