Η ιστορική στιγμή της εκτόξευσης του πυραύλου για την αποστολή της NASA στον Άρη (Video)

LIKE US ON FACEBOOK

Η ιστορική στιγμή που ξεκινάει η αποστολή της NASA στον Άρη με την εκτόξευση του πυραύλου Atlas V της United Launch Alliance από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Florida. Λίγα λεπτά μετά την εκτόξευση, αποκολλήθηκε ο πρώτος όροφος του πυραύλου. Στόχος είναι να καλύψει 480 εκατ. χιλιόμετρα μέσα σε 7 μήνες.

To πρόβλημα μετά την εκτόξευση

Μερικές ώρες αργότερα, η NASA ανακοίνωσε ότι το διαστημόπλοιο αντιμετωπίζει κάποιο τεχνικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να χρησιμοποιεί μόνο τις βασικές του λειτουργίες.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι το σκάφος έχει μπει σε μια κατάσταση γνωστή ως ασφαλής λειτουργία (safe mode), πιθανόν επειδή ένα μέρος του ήταν λίγο πιο κρύο απ’ όσο υπολογίζαμε όταν βρισκόταν στη σκιά της Γης. Επί του παρόντος, η αποστολή Αρης 2020 εκτελεί την πλήρη αξιολόγηση της κατάστασης του σκάφους

Μετά την συγκεκριμένη ανακοίνωση, ακολούθησε μια ακόμα που ανέφερε πως επανήλθε η επικοινωνία με το σκάφος.

Η αποστολή της NASA στον Άρη

To Perseverance υπολογίζεται, πως, εάν πάνε όλα καλά, θα φτάσει στον Άρη στις 18 Φεβρουαρίου 2021. Θα είναι το πέμπτο ρομποτικό όχημα που καταφέρνει να ολοκληρώσει το ταξίδι, από το 1997.

Όλα τα προηγούμενα οχήματα ήταν αμερικάνικα, όμως, την περασμένη εβδομάδα η Κίνα εκτόξευσε το δικό της ρόβερ, που είναι προγραμματισμένο να φτάσει στον Άρη τον Μάιο του 2021.

Η αποστολή του Perseverance είναι να διαπιστώσει αν στο παρελθόν υπήρχε ζωή στον Άρη. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, υπάρχουν έχουν ενδείξεις ότι πριν από τρία δισεκατομμύρια χρόνια ο πλανήτης ήταν πιο θερμός και καλυπτόταν από ποτάμια και λίμνες, ένα περιβάλλον που ευνοούσε την ανάπτυξη μικροβίων.

Η προσεδάφισή του έχει προγραμματιστεί σε ένα κρατήρα βάθους 250 μέτρων με την ονομασία «Jezero». Πρόκειται για μία τοποθεσία που ήταν λίμνη πριν από 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια.

Δες ακόμα:

Το πρώτο 4K video απ’ τον Άρη
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved