Το Dear Class 2020 του YouTube ένωσε μεγάλα ονόματα από διάφορους χώρους, ανάμεσα στα οποία τους Barack και Michelle Obama, Beyoncé, Alicia Keys, Lady Gaga και πολλούς ακόμα. Η ηχηρή ομιλία της Beyoncé για τον ρατσισμό και τον σεξισμό είναι η ομιλία που πρέπει να ακούσεις.

Για σχεδόν 10 λεπτά, η Beyoncé τόνισε τους μοναδικούς αγώνες που αντιμετωπίζουν οι απόφοιτοι σήμερα και σημείωσε την ανάγκη να χαράξουμε μια πορεία προς τη σωστή κατεύθυνση, με ιδιαίτερη έμφαση στη δύναμη της κοινοτικής δράσης.

«Σας ευχαριστώ που χρησιμοποιήσατε τη συλλογική σας φωνή και ενημερώσατε τον κόσμο ότι η μαύρη ζωή έχει σημασία», είπε η Beyoncé στην αρχή της ομιλίας της.

«Οι δολοφονίες των George Floyd, Ahmaud Arbery, Breonna Taylor, και πολλών άλλων μας έχουν αφήσει όλους μας συγκλονισμένους», συνέχισε.

«Έχουν αφήσει ολόκληρη τη χώρα ν’ αναζητά απαντήσεις. Έχουμε δει ότι μαζί μπορούμε να εκκινήσουμε τους τροχούς της αλλαγής. Η πραγματική αλλαγή ξεκίνησε μαζί σας, αυτή τη νέα γενιά αποφοίτων γιορτάζουμε σήμερα».

Η τραγουδίστρια έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε όσους αισθάνονται διαφορετικοί.

Το queerness σου είναι όμορφο, το να είσαι μαύρος είναι όμορφο. Η συμπόνια σας, η κατανόησή σας, ο αγώνας σας για ανθρώπους που μπορεί να είναι διαφορετικοί από εσάς, είναι όμορφα. Ελπίζω να μην σταματήσετε ποτέ να είστε ο εαυτός σας

Η Beyoncé συνέχισε μιλώντας για τον σεξισμό, λέγοντας πως ο χώρος της ψυχαγωγίας εξακολουθεί να είναι πολύ σεξιστικός.

Εξακολουθεί να κυριαρχείται από άντρες και ως γυναίκα, δεν είδα αρκετά γυναικεία πρότυπα να έχουν την ευκαιρία να κάνουν ό, τι ήξερα ότι έπρεπε να κάνω. Παρακαλώ, συνεχίστε να είστε μια φωνή για τους άφωνους. Μην ξεχνάτε ποτέ: Μπορούμε να διαφωνήσουμε με τρόπο που να είναι παραγωγικός για να λάβουμε αποφάσεις που προωθούν την πραγματική αλλαγή. Και αν κάνετε κάποιο λάθος, αυτό είναι επίσης εντάξει. Όλοι όμως έχουμε την ευθύνη να είμαστε υπεύθυνοι και να αλλάξουμε. Από εμάς εξαρτάται το πώς θα είναι ο κόσμος σε 10 χρόνια και 20 χρόνια. Σας παροτρύνω να αφήσετε αυτήν την τρέχουσα στιγμή να σας ωθήσει να βελτιωθείτε σε όλους τους τομείς της ζωής σας

Η ομιλία της Beyoncé:

Δες ακόμα:

Ρατσισμός: Η χωρίς τέλος πανδημία που κόστισε τη ζωή στον George Floyd (Photos)