Η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας όπως δεν την έχεις ξαναδεί σε ένα video από ψηλά! Ακόμη κι αν μας το έλεγαν δηλαδή, ότι θα συμβεί δεν θα το πιστεύαμε… μέχρι που το είδαμε με τα μάτια μας. 

Η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας άδεια. Φέτος, γιορτάσαμε ένα Πάσχα διαφορετικό που -μάλλον- δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ. Θα μας μείνει χαραγμένο στη μνήμη το Πάσχα του 2020. Επειδή δεν το περάσαμε στο χωριό, δεν μαζεύτηκε όλο το σόι, μιλήσαμε με βιντεοκλήση, δεν βγήκαμε έξω. Ή μάλλον, βγήκαμε στο μπαλκόνι ή στις ταράτσες.

Φέτος το Πάσχα δεν θύμιζε σε τίποτα τις προηγούμενες χρονιές. Γιατί σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα θα μιλούσαμε για την επιστροφή των εκδρομέων και τις απίστευτες ουρές. Αντ’ αυτού, όμως, τι έχουμε; Άδειους δρόμους. Η Εθνική Οδός-Αθηνών Λαμίας όπως δεν την έχουμε ξαναδεί.

Αυτή τη Δευτέρα του Πάσχα οι δρόμοι ήταν άδειοι και στα 2 ρεύματα και διόδια χωρίς αυτοκίνητα για πολύ ώρα, λόγω φυσικά των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Στα διόδια θα έπρεπε να δημιουργούνται ουρές μερικών ή πολλών χιλιομέτρων και στις εισόδους των μεγάλων πόλεων θα έπρεπε να υπάρχει μποτιλιάρισμα αρκετών χιλιομέτρων ειδικά όσο πλησιάζει η νύχτα. Φέτος, όμως, τα πράγματα, αυτά που είχαμε μέχρι στιγμής δεδομένα άλλαξαν.

Οι δρόμοι στις μεγάλες πόλεις είναι άδειοι, οι είσοδοι αυτών θα παραμείνουν άδειοι όσο και αν περνά η ώρα και η εικόνα στις Εθνικές οδούς μιλάει από μόνη της.

Δείτε το video από τους Up Stories:

Το γενικό απαγορευτικό, η αύξηση του προστίμου αλλά και οι εξαιρετικά αυστηροί έλεγχοι κατά μήκος όλου του εθνικού οδικού δικτύου, μείωσε τις μετακινήσεις στο ελάχιστο αυτές τις μέρες και όσες πραγματοποιήθηκαν είχαν την απαραίτητη βεβαίωση και αιτιολόγηση.

Δείτε κι αυτό:

Ανάσταση στα χρόνια του κορονοϊού: Στα μπαλκόνια οι Έλληνες (Videos)