Ο Archie και ο Freddie, δίδυμα αδέρφια 4 μηνών, αναγνωρίζουν για πρώτη φορά ο ένας τον άλλον, γελάνε, ακουμπιούνται και είναι πραγματικά το πιο γλυκό video που θα δεις σήμερα!

Πρόκειται για μια αξιολάτρευτη στιγμή, όταν τα τεσσάρων μηνών αγόρια αρχίζουν να παίζουν και να έχουν μια «σύντομη κουβέντα», καθώς φαίνεται να αναγνωρίζουν ο ένας τον άλλον για πρώτη φορά!

Το video δείχνει τον Archie και τον Freddie, που βρίσκονται δίπλα δίπλα ξαπλωμένοι, να ξεκινάνε να έχουν την πρώτη τους επικοινωνία μεταξύ τους απ΄όταν γεννήθηκαν.

Ένα χαμόγελο απλώνεται στο πρόσωπο του Archie καθώς κοιτάζει με αγάπη τα μάτια του δίδυμου αδερφού του. Τα δίδυμα αδέρφια παράγουν διάφορους ήχους, σαν να μιλούν τη δική τους μοναδική γλώσσα, στο σύντομο clip που ανέβασαν οι γονείς τους.

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ο Archie απλώνει όλο και πιο πολύ το χαμόγελό του, ενώ ο αδερφός του παρακολουθεί και ακούει υπομονετικά.

Οι γονείς τους είπαν γι’ αυτή τη γλυκιά στιγμή που ανέβασαν:

Λίγο πριν το μπάνιο τους, ο Archie και ο Freddie είχαν μια μικρή συνομιλία… Ο Archie μιλούσε και ο Freddie άκουγε!

Δες το πολύ γλυκό video με τα δίδυμα αδέρφια:

Πότε αρχίζει να βλέπει ένα μωρό;

Την πρώτη εβδομάδα της ζωής τους, τα μωρά δεν διακρίνουν πολλές λεπτομέρειες. Βλέπουν ασαφείς εικόνες σε γκρι αποχρώσεις, καθώς τα  νευρικά κύτταρα στον αμφιβληστροειδή και στον εγκέφαλο δεν είναι πλήρως ανεπτυγμένα.

Μετά από μερικές μέρες, τα μωρά δείχνουν μια θέληση να κοιτούν τη μητέρα τους.

Μετά την 1η εβδομάδα, αρχίζουν να διακρίνουν τα χρώματα, όπως το κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο.

Μετά τον 2ο και 3ο μήνα της ζωής τους, αλλάζουν πολλά στην όρασή τους. Βλέπουν πιο σαφείς εικόνες και υπάρχει καλύτερη συνεργασία ανάμεσα στα δυο τους μάτια.

Στη συνέχεια, μετά τον 4ο μήνα και σταδιακά, το μωρό αρχίζει να διακρίνει αντικείμενα.

Η όραση του παιδιού αναπτύσσεται μέχρι την ηλικία των 7 ετών!

Δες κι αυτό:

Τα δίδυμα που θα σου φτιάξουν τη μέρα με τις φωτογραφίες τους!