Ένα από τα πιο γλυκά ζώα, τα δελφίνια, βρίσκονται πολύ πιο κοντά σου απ’ όσο φαντάζεσαι. Τα δελφίνια στον Θεολόγο Φθιώτιδας είναι πραγματικά απολαυστικά. 

Ο κόλπος του Θεολόγου Φθιώτιδας είναι γνωστό καταφύγιο για τα δελφίνια του Ευβοϊκού. Τα πεντακάθαρα ρηχά και ζεστά νερά του σε συνδυασμό με τα κοπάδια από ψάρια που εμφανίζονται συχνά στην περιοχή δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες, προκειμένου να κολυμπούν σε αυτόν αγέλες από δελφίνια σχεδόν καθ’ όλη τη χρονιά.

Φέτος οι τουρίστες που επισκέφθηκαν τον Θεολόγο ήταν περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά. Ίσως και να φταίει το γεγονός ότι η κρίση του κορονοϊού που ζούμε μας άλλαξε τις συνήθειες και ανακαλύψαμε νέες ασφαλείς τοποθεσίες για τις διακοπές μας. Ήσυχες και χωρίς πολυκοσμία.

Οι χιλιάδες επισκέπτες όμως που κατέκλυσαν τον Θεολόγο καθώς και τα εκατοντάδες σκάφη που έδεσαν σε αυτόν απομάκρυναν έστω και για λίγο όπως αποδεικνύουν και οι εικόνες από τα drones των Up Stories τα εκατοντάδες δελφίνια στον Θεολόγο Φθιώτιδας που βρίσκουν καταφύγιο εκεί. Μόλις κόπασε η πολυκοσμία, όμως, και τα σκάφη αναχώρησαν από αυτόν τα δελφίνια με μια επιβλητική και πανέμορφη, όπως θα δεις, παρέλαση επέστρεψαν και πάλι πίσω στα αγαπημένα τους ζεστά νερά.

Η εικόνα είναι πραγματικά καθηλωτική. Τα δελφίνια στον Θεολόγο Φθιώτιδας είναι απολαυστικά και αν βρεθείς εκεί και καταφέρεις να τα δεις από κοντά θα νιώσεις πιο κοντά τους από ποτέ.

Είναι κατά κάποιο τρόπο το σπίτι τους, ένα μέρος που κολυμπούν και ζουν ελεύθερα και το αποτέλεσμα από τα drones των Up Stories είναι απλά υπέροχα, απεικονίζοντας με έναν πολύ όμορφο τρόπο αυτό που συμβαίνει στον Θεολόγο Φθιώτιδας.

Δες το βίντεο και απόλαυσε κι εσύ τα δελφίνια: 

Louan García

Δες ακόμα:

Δελφίνια και φάλαινες παίζουν μεταξύ τους και μας χαρίζουν ένα υπέροχο θέαμα! (Video)

Photo: Unsplash/ Louan García