Η σημερινή μέρα είναι μια πολύ ιδιαίτερη μέρα. Η 15η Φεβρουαρίου είναι αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τις ανάγκες των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου, το Νοσοκομείο Cancer De Barretos στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας δημιούργησε ένα video για τα παιδιά που έχουν καρκίνο με τίτλο «Η αγάπη ποτέ δεν μας απογοητεύει».

Το 3λεπτο animation μιλάει για την ιστορία της μικρής Νίνα, ενός κοριτσιού που καταφέρνει να καταπολεμήσει τον καρκίνο, αφού έχει την αγάπη και τη φροντίδα της οικογένειάς της και των γιατρών της

Στόχος του video είναι να τονιστεί η τεράστια σημασία της αγάπης για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Κανένα φάρμακο δεν είναι τόσο ισχυρό όσο η αγάπη!

Σύμφωνα με τα στοιχεία, κάθε χρόνο πάνω από 150.000 παιδιά διαγιγνώσκονται με καρκίνο. Στην Ελλάδα, κάθε χρόνο γίνεται διάγνωση με καρκίνο σε 280-300 παιδιά.

Στις αναπτυσσόμενες χώρες, ο καρκίνος είναι η πρώτη αιτία θανάτου παιδιών, ενώ στις αναπτυγμένες χώρες είναι η δεύτερη αιτία θανάτου.

Δυστυχώς, για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη, όμως, το παν είναι η έγκαιρη διάγνωση και η κατάλληλη ιατρική φροντίδα. Φυσικά, μην ξεχνάμε την αγάπη! Πολλή αγάπη για να δώσουμε δύναμη και κουράγιο σ’ όλα τα παιδιά που μάχονται με τον καρκίνο.

Δες κι αυτό:

Και ο Πετρούνιας στο πλευρό της μικρής Ελεωνόρας | Πώς μπορείς να βοηθήσεις (Video)