Αυτά τα ειλικρινή σκίτσα με γονείς αποδεικνύουν πως η μητρότητα είναι τόσο όμορφη και συγχρόνως… αστεία! Το ίδιο ισχύει φυσικά και για την πατρότητα. 

Πόσο όμορφο είναι να είσαι γονιός; Πολύ! Το συναίσθημα είναι υπέροχο. Όμως, είναι σίγουρο ακόμα πως όταν γίνεσαι γονιός αλλάζουν πάρα πολλά πράγματα στη ζωή σου. Το παιδί είναι πλέον η προτεραιότητά σου κι η καθημερινή σου ζωή δεν είναι πια ίδια.

Μπορεί να μην σκέφτεσαι πάντα τις δυσκολίες που προκύπτουν, όμως όλα ρόδινα δεν μπορούν να είναι. Αν και φυσικά υπάρχουν ένα σωρό όμορφα πράγματα που “κερδίζεις” όταν γίνεσαι πλέον γονιός και το πιο σημαντικό είναι ότι έχεις πλέον στην αγκαλιά σου αυτό το μικρό πλασματάκι που είναι το δικό σου μωράκι.

Η Roser Matas, εικονογράφος και μητέρα που καταλαβαίνει πολύ καλά τη μητρότητα, αντλεί τις δικές της εμπειρίες και τις εκφράζεις μέσα από σκίτσα με γονείς με τα παιδιά τους μ’ έναν απλό, ειλικρινή και διασκεδαστικό τρόπο.

Μέσα από τη δουλειά της μπορούμε να δούμε τις αϋπνίες που περνάει ένας γονιός, αλλά και τις δυσκολίες που λίγες δεν είναι, αντιμετωπίζοντας την απίστευτη ενέργεια ενός μωρού, αλλά και το πώς μπορεί να ελέγξει τον εαυτό του ένας γονιός, όταν πρόκειται για το μωράκι του που αγαπάει με όλη του την καρδιά.

Τα illustrations αυτά απεικονίζουν με χιουμοριστικό και συγχρόνως ρεαλιστικό τρόπο την καθημερινότητα ενός γονιού όταν έρχεται στη ζωή του ένα μωράκι.

Μερικές φορές η αλλαγή πάνας μπορεί να καταλήξει σε πραγματική μάχη… 

Μεγάλη εφεύρεση οι πάνες, αλλά… 

Και το πρωί που το μωρό ξυπνάει νωρίς νωρίς, ενώ εσύ θες να κοιμηθείς κι άλλο, τι γίνεται; 

Γιατί το μπάνιο πού το πας; 

Κι αυτό συμβαίνει όταν δεν κόβεις τα νύχια του… 

Όταν έχεις εκπαιδεύσει και το αριστερό χέρι να κινείται πολύ γρήγορα! 

Συνηθισμένες καταστάσεις, που ελπίζουμε να μην σου έχουν συμβεί… 

Και με τη δουλειά τι γίνεται; 

Χρειάζεσαι κι εσύ αδιάβροχο για να κάνεις μπάνιο το μωράκι σου; 

Βέβαια, υπάρχουν και πολύ καλά εκπαιδευμένοι μπαμπάδες! 

Ενώ και οι μαμάδες δεν πάνε πίσω! 

Αν και μπορεί το πιο σημαντικό πράγμα να το έχεις στην αγκαλιά σου, πάντα υπάρχει κάτι που σου λείπει. 

Δες ακόμα:

Πώς είναι να είσαι γονιός; Τα illustrations που θα αγαπήσεις!

Photo: Instagram/ rosermatas