Τα golden retriever και labrador είναι οι πιο δημοφιλείς ράτσες σκύλων σ’ όλο τον κόσμο. Βλέποντάς τα, δεν απορεί κανείς γιατί! Λατρεύουν τη διασκέδαση, είναι 100% αφοσιωμένα στον ιδιοκτήτη τους, είναι υπάκουα κι έχουν απίστευτη νοημοσύνη!

Έχοντας τις ρίζες τους στο Newfoundland, όπου είχαν αρχικά εκτραφεί για να βοηθούν τους κυνηγούς και τους ψαράδες, τα labrador χρησιμοποιούνται σήμερα ως σκύλοι οδηγοί αλλά και βοηθοί για άτομα με ειδικές ανάγκες. Τα golden retriever είναι παρόμοια με τα labs, με μικρές διαφορές μεταξύ ανάλογα με το εάν είναι βρετανικά, αμερικανικά ή καναδικά! Οι παρακάτω 15 φωτογραφίες αποδεικνύουν ότι golden retriever και labrador είναι οι καλύτερες ράτσες!

Είναι μέσα στην ενέργεια, γι’ αυτό και χρειάζονται πολλή άσκηση! Λατρεύουν, όμως, και τις αγκαλιές και είναι πάντα πρόθυμα να κάνουν τα πάντα ώστε να είναι ευχαριστημένο το αφεντικό τους! Αυτός είναι και ο λόγος που τα αγαπάμε!

Εάν έχεις labrador ή golden retriever, τότε σίγουρα χρειάζεται πολλή άσκηση! Μερικές ασκήσεις που είναι κατάλληλες για τον σκυλάκο σου:

  • Push ups
  • Step box
  • Μπάλα γυμναστικής

Πάντως ό,τι και να λένε, εμείς σ’ έναν σκύλο έχουμε αδυναμία: Στη Μιζού, την μασκότ του iPop.gr!

Photos: Bored Panda