Από τότε που ξεκίνησε το κίνημα #MeToo το 2017, πολλές εταιρίες έχουν βγάλει σχετικά διαφημιστικά και μερικά από αυτά είναι πολύ έξυπνα. Όπως αυτό το φόρεμα που δείχνει πόσες φορές αγγίζουν τη γυναίκα σ’ ένα κλαμπ και είναι πραγματικά τρομερό! Δες το video.

Η εταιρία Schweppes σε συνεργασία με το διαφημιστικό πρακτορείο Ogivly δημιούργησαν το “έξυπνο” φόρεμα που δείχνει πόσες φορές αγγίζουν τη γυναίκα σ’ ένα κλαμπ. Και το video που έφτιαξαν στο τέλος είναι πραγματικά συγκλονιστικό.

Το «dress for respect» είναι ένα φόρεμα σχεδιασμένο με ισχυρούς αισθητήρες που ενεργοποιούνται όταν κάποιος τους ακουμπά. Το έξυπνο φόρεμα έχει σχεδιαστεί για να νιώθει και να εντοπίζει σε ποιο ακριβώς σημείο ακούμπησαν τη γυναίκα που το φόρεσε.

Το video ξεκινά με τα στατιστικά των περιπτώσεων σεξουαλικής παρενόχλησης στη Βραζιλία που ο αριθμός φτάνει στο 86% των γυναικών, που παρενοχλήθηκαν σε κλαμπ. To σφύριγμα είναι το πιο συχνό φαινόμενο (77%), ακολουθεί το να σε κοιτά κάποιος επίμονα (74%) και τα σεξουαλικά σχόλια (57%).

Ωστόσο, οι άνδρες είναι λίγο σκεπτικοί απέναντι σε αυτά τα στοιχεία, μέχρι που έγινε το πείραμα και το είδαν με τα μάτια τους. Συγκεκριμένα, στο πείραμα τρεις γυναίκες φόρεσαν το ίδιο φόρεμα με τους αισθητήρες και πήγαν σε ένα κλαμπ.

Φυσικά, δεν χρειάζεται να πούμε πως τις άγγιξαν πολλές φορές, ακόμη κι όταν εξέφρασαν την αποδοκιμασία τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, σε λιγότερες από 4 ώρες τις άγγιξαν 157 φορές!

Και αυτό σημαίνει περίπου 40 φορές την ώρα.

Τα λόγια, όμως, είναι περιττά… Δες το video και ίσως θορυβηθείς κι εσύ.

Διαβάστε επίσης:

Μην φοβάσαι να μιλήσεις για την σεξουαλική παρενόχληση