Στη δημιουργία μια καμπάνιας με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου προέβησαν οι περιβαλλοντολογικές οργανώσεις Tribal Worldwide Brazil και DDB Guatemala με τις αναρτώμενες φωτογραφίες να σοκάρουν!

Η μόλυνση του περιβάλλοντος αποτελεί στις μέρες μας μείζον πρόβλημα. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, εθελοντικές οργανώσεις κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να αποτρέψουν αυτή τη δυσμενή κατάσταση που επικρατεί σε βάρος της φύσης, αλλά και των κατοίκων της που δεν είναι άλλοι από τα ζώα.

Πιο συγκεκριμένα, οι εθελοντικές οργανώσεις Tribal Worldwide Brazil και DDB Guatemala σε μια εξαίρετη συνεργασία που είχαν, δημιούργησαν μια καμπάνια με κεντρικό της θέμα τη μόλυνση του περιβάλλοντος.

Το κύριο μέλημα αυτής της καμπάνιας είναι η προστασία των ζώων όπως θα φανεί και στις εικόνες που θα ακολουθούν με μότο τη φράση «Για κάθε πλαστικό μιας χρήσης τραυματίζεις τους ωκεανούς για πάντα».

Στο πλαίσιο του #trashtag challenge μη κερδοσκοπικές οργανώσεις όπως η Sea Shepherd Conservation Society (SSCS) πραγματοποιούν δράσεις για την προστασία του οικοσυστήματος που στις μέρες μας δέχεται ακατάπαυστα επιθέσεις ρύπων όπως η μόλυνση του περιβάλλοντος από τους ανθρώπους.

Δυστυχώς, όμως, παρά τις αέναες προσπάθειες που γίνονται, τα αποτελέσματα μένουν ίδια. Οι άνθρωποι πλέον εξαιτίας της δύσβατης καθημερινότητας τους δεν ασχολούνται με το περιβάλλον. Αντιδρούν μηχανικά χωρίς να σκέφτονται το πώς και το τί κάνουν. Καμπάνιες όπως αυτές που πρέπει να ευαισθητοποιούν, απλά περνάνε απαρατήρητες χωρίς πολλά – πολλά.

Από τη μεριά μας, χειροκροτούμε πάντα αυτές τις ενέργειες και ζητάμε από τον κόσμο να δράσει, όχι όπως οι εθελοντικές οργανώσεις, αλλά παρόμοια και πιο συνειδητά σ’ ένα θέμα που κακά τα ψέματα πρέπει να τον απασχολεί. Αυτές οι ενέργειες δεν γίνονται μόνο για τη φύση και τα ζώα, αλλά εμμέσως και για τον άνθρωπο.

Είμαστε κομμάτι μιας αλυσίδας και για να επιβιώσουμε πρέπει να προστατέψουμε και τ’ άλλα κομμάτια της…

Διαβάστε επίσης:

https://ipop.gr/eidisis/perivallontikes-organosis-krououn-ton-kodona-tou-kindynou-gia-ti-rypansi/

Photo: seashepherd.org