Ο Δήμος Αθηναίων έβαλε σε εφαρμογή επιχείρηση καθαρισμού στα Αναφιώτικα προκειμένου να καθαρίσουν οι τοίχοι απ’ τα γκράφιτι κι εμείς πήγαμε να δούμε πώς είναι η Πλάκα πλέον!

Η επιχείρηση αντιγκράφιτι έγινε τις προηγούμενες μέρες με στόχο να καθαρίσει αυτή η πολυσύχναστη και τουριστική περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής, η επιχείρηση καθαρισμού έγινε υπό την εποπτεία ειδικού αρχαιολόγου της Α’ εφορίας αρχαιοτήτων.

Όπως έγινε γνωστό, ολοκληρώθηκε μια εκτεταμένη επιχείρηση καθαρισμού σε σημεία που υπήρχαν για πολλά χρόνια γκράφιτι που κάλυπταν τα στενά και γραφικά σοκάκια της περιοχής.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Δήμος, χρειάστηκαν 75 λίτρα ειδικού διαλυτικού υγρού για να καθαριστούν 250 τμ πωρόλιθου, τα οποία κατόπιν καλύφθηκαν από άλλο υλικό που αποτρέπει το γκράφιτι.

Έτσι είναι τα Αναφιώτικα μετά την επιχείρηση καθαρισμού

Το iPop.gr και η Κωνσταντίνα Μητατάκη βρέθηκε στα Αναφιώτικα και τράβηξε φωτογραφίες την επόμενη μέρα της επιχείρησης καθαρισμού.

Όπως παρατηρήσαμε, πλέον έχουν καθαριστεί όλα τα σημεία ακριβώς κάτω απ’ την Ακρόπολη και οι τοίχοι είναι καθαροί.

Η διαφορά είναι αισθητή και πλέον τα Αναφιώτικα είναι πιο όμορφα και καθαρά!

Αναφιώτικα

Αναφιώτικα

Αναφιώτικα

Αναφιώτικα

Αναφιώτικα

Αναφιώτικα

Αναφιώτικα

Και μερικά ακόμα σημεία απ’ τα Αναφιώτικα που είναι ακόμα βαμμένα.

Επειδή μιλάμε, όμως, για μια περιοχή όπου γίνονται συνέχεια γκράφιτι, υπάρχουν ακόμα σημεία που μένουν να καθαριστούν, ενώ υπάρχουν και τοίχοι, οι οποίοι καθαρίζονται, αλλά αμέσως μετά γεμίζουν ξανά με γκράφιτι.

Δες ακόμα:

Πάμε βόλτα στα Αναφιώτικα;

Photos: Κωνσταντίνα Μητατάκη