Εθνικός Κήπος: Ο καταπράσινος παράδεισος των Αθηναίων (Photos)

LIKE US ON FACEBOOK

Στο κέντρο της Αθήνας βρίσκεται ένα μικρό διαμάντι, ο Εθνικός Κήπος, που σίγουρα γνωρίζεις την ύπαρξή του, αλλά επίσης σίγουρα δεν τον επισκέπτεσαι πολύ συχνά γιατί τον θεωρείς… δεδομένο!

Γράφει η Δώρα Αντωνίου

Μια βόλτα στον Εθνικό Κήπο είναι μια τέλεια ιδέα για εσένα και την οικογένειά σου, διότι βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και δεν θυμίζει σε τίποτα ένα απλό πάρκο.

Δίπλα στο μετρό του Συντάγματος, θα βρεις τον Εθνικό Κήπο όπου μέχρι το 1974 το όνομα του ήταν “Βασιλικός Κήπος”. Είναι μια καταπράσινη όαση με έκταση 285 στρέμματα δίπλα από την Βουλή των Ελλήνων.

Γιατί ο Εθνικός Κήπος είναι ένα διαμάντι στο κέντρο της Αθήνας;

Ο κήπος έχει 7 εισόδους, ενώ καθώς μπαίνεις από την κεντρική είσοδο που βρίσκεται στην Λ.Αμαλίας υπάρχει ένα αξιοθέατο που τραβάει τα βλέμματα, όχι μόνο από τους τουρίστες αλλά και τους ίδιους τους Αθηναίους, και αυτό δεν είναι άλλο απ’ το ηλιακό ρολόι που βρίσκεται στην κεντρική είσοδο.

Η σκιά του δείκτη μας δείχνει και τη σχετική ώρα με βάση την σκιά που δημιουργεί ο ήλιος, και όλοι μπαίνουν στον πειρασμό να μαντέψουν την ώρα, χωρίς να κοιτάξουν το ρολόι ή το κινητό τους.

Περπατώντας μέσα στα δρομάκια, χάνεσαι μέσα στα καταπράσινα δέντρα και εντυπωσιάζεσαι από τα υπέροχα φυτά θα συναντήσεις.

Φυσικά, μπορείς να κάνεις μια στάση στις μαγευτικές λίμνες με χελώνες, ψάρια καθως και διάφορα πτηνά, όπως πάπιες, για να τις δεις και να τις ταΐσεις. Αν έχεις παιδιά, θα είναι το καλύτερό τους, καθώς θα δουν από κοντά όλα αυτά τα υπέροχα πλάσματα και θα τα ταϊσουν!

Εκτός απ’ τα ζωάκια του νερού, θα συναντήσεις επίσης κριάρια, παγώνια και κουνέλια. Είναι ένα παραμυθένιο μέρος που αξίζει να το επισκεφτείς παρεα με τους φίλους, την οικογένεια ή τον σύντροφο σου!

Δάσος Συγγρού: Μια καταπράσινη όαση μέσα στην πόλη.

Στον Εθνικό Κήπο υπάρχουν και αρκετές προτομές επιφανών Ελλήνων, όπως του Σπυρίδωνα Σαμαρά και του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, που αποτελούν έργα γνωστών καλλιτεχνών.

Στον Εθνικό Κήπο θα βρεις και το «Καφενείο» το οποίο βρίσκεται στην είσοδο επί της Ηρώδου Αττικού, και έχει τραπεζάκια έξω για να απολαύσεις τον καφέ σου!

Εμείς σου προτείνουμε να πάρεις την παρέα σου το Σαββατοκύριακο και να αφεθείς στη μαγεία της φύσης που θα τη βρεις σε απόσταση αναπνοής απ’ το κέντρο του Συντάγματος! Ο Εθνικός Κήπος είναι από εκείνα τα μέρη που έχουμε τόσο δίπλα μας αλλά δεν επισκεπτόμαστε ποτέ γιατί απλά τα θεωρούμε… δεδομένα! Η φύση δεν είναι ποτέ δεδομένη γι’ αυτό απόλαυσέ την όποτε μπορείς!

Τα καλύτερα πάρκα της Αθήνας για πικ νικ!

Ώρες λειτουργίας:

Ο κήπος παραμένει ανοικτός καθημερινά από την Ανατολή μέχρι τη Δύση του ηλίου.

Είσοδος: Δωρεάν

Δες κι αυτό:

Γιατί πρέπει να πας το σαββατοκύριακο στον Βοτανικό Κήπο;

Photo credits: Δώρα Αντωνίου
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved