Το επόμενο ταξίδι σου θα είναι σ’ αυτή την πόλη κι όχι επειδή στο λέμε εμείς αλλά γιατί βραβεύτηκε ως η καλύτερη τοποθεσία για κινηματογράφηση! Ο λόγος για την πόλη Görlitz, η οποία είναι μοιρασμένη ανάμεσα στη Γερμανία και την Πολωνία, και είναι ένας επίγειος παράδεισος!

Το Görlitz τιμήθηκε με το ευρωπαϊκό βραβείο της καλύτερης τοποθεσίας για κινηματογράφηση από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιτροπής Κινηματογράφου (EuFCN).

Η μικρή γραφική πόλη κατάφερε να κερδίσει άλλες κορυφαίες τοποθεσίες και πόλεις όπου έγιναν τα γυρίσματα του Game of Thrones.

Πρόκειται για μια πόλη μόλις 56.000 κατοίκων κι είναι διάσημη για τα περισσότερα από 3.500 ιστορικά μνημεία της, από την Αναγέννηση μέχρι και την Αρ Νουβό.

Το Görlitz έχει αποτελέσει σκηνικό για πολλές ταινίες ήδη απ’ την δεκαετία του 1950. Υποψήφιες για το φετινό βραβείο ήταν άλλες 10 τοποθεσίες, όπως περιοχές στην Ισπανία και στην Κροατία όπου γυρίστηκαν επεισόδια του Game of Thrones.

Στην πόλη έχει γυριστεί η ταινία «Grand Budapest Hotel», το «Inglourious Basterds» του Quentin Tarantino, η «Κλέφτρα των Βιβλίων» και οι «Μνημείων Άνδρες» του George Clooney.

Το Görlitz είναι γνωστό στην Ελλάδα λόγω της ιστορίας των 7.000 στρατιωτών και αξιωματικών του Δ’ Σώματος Στρατού, οι οποίοι μεταφέρθηκαν υπό δραματικές συνθήκες το 1916 στην περιοχή, όπου παρέμειναν επί δυόμισι χρόνια ως «αιχμάλωτοι φιλοξενούμενοι».