Το βουνό Nyiragongo στη Λαϊκή Δημοκρατία του Congo είναι το πιο ενεργό ηφαίστειο στην Αφρική και “σπίτι” της μεγαλύτερης στον κόσμο μόνιμης λίμνης από λάβα. Σε υψόμετρο πάνω από 200 μέτρα, η λάβα “βράζει” στους 2.000 βαθμούς Κελσίου ενώ η εκτόξευση λάβας μπορεί να φθάσει μέχρι και τα 10 μέτρα σε ύψος!

Οι ατρόμητοι ταξιδιώτες μπορούν να διασχίσουν τα σύνορα απ’ την Rwanda και στη συνέχεια να περπατήσουν για 6 ώρες για να έχουν την ευκαιρία να περάσουν ένα βράδυ στην κορυφή αυτού του απίστευτου βουνού! Ένα βράδυ στην κορυφή ενός ενεργού ηφαιστείου. Πώς μπορεί να είναι αυτή η εμπειρία;

Aν είναι κανείς τυχερός, όπως ήταν οι ταξιδιώτες που θα δεις στις παρακάτω εκπληκτικές φωτογραφίες, ο ουρανός θα είναι καθαρός απ’ τα σύννεφα και θα μπορέσεις ν’ απολαύσεις το εκπληκτικό θέαμα απ’ την κορυφή του βουνού με τη λάβα ν’ αναδύεται. Ένα θέαμα που είναι εντυπωσιακό και προκαλεί ανατριχίλα!

Φαίνεται σαν να είναι μια πύλη στο κέντρο της γης. Δεν προκαλεί καμία εντύπωση το γεγονός ότι το όνομα «Nyiragongo» σημαίνει «βουνό που καπνίζει» ενώ οι ντόπιοι πιστεύουν ότι είναι η πύλη στην κόλαση.

Δες τις φωτογραφίες απ’ την κορυφή ενός ενεργού ηφαιστείου:

Ο κρατήρας του Nyiragongo έχει πλάτος περίπου 2 χιλιομέτρων και συνήθως εμπεριέχει μία λίμνη λάβας. Σήμερα περιέχει 2 προσχώσεις με παγωμένη λάβα εντός του κρατήρα, μία στο υψόμετρο των 3.175 μέτρων και μια στα 2.975 μέτρα. Κατά καιρούς, η λίμνη λάβας του Nyiragongo ήταν η πιο ογκώδης που έχει καταγραφεί ποτέ. Το μέγιστο υψόμετρο της καταγράφηκε στα 3.250 μέτρα, πριν από την έκρηξη του Ιανουαρίου του 1977, όταν το βάθος της έφτανε τα 600 μέτρα. Το Nyiragongo και το γειτονικό του ηφαίστειο Nyamuragira είναι υπεύθυνα για το 40% των ιστορικών ηφαιστειακών εκρήξεων στην Αφρική.

Διαβάστε ακόμα:

Ζωντανός πίνακας ζωγραφικής: Μοναδικές εικόνες από το ενεργό ηφαίστειο της Αίτνας

Photos: passportandpixels.com