Η εκπληκτική υποβρύχια εικόνα που και όμως ο φωτογράφος της εύχεται να «μην υπήρχε».

Στην εικόνα απεικονίζεται ένας μικροσκοπικός ιππόκαμπος, ο οποίος κρατάει σφιχτά πάνω του μια ροζ μπατονέτα, τη στιγμή που κολυμπάει στα γαλαζοπράσινα νερά της Ινδονησίας.

Ο φωτογράφος από την Καλιφόρνια, Justin Hofman τράβηξε τη φωτογραφία στα τέλη του περασμένου έτους από την ακτή Sumbawa, ένα νησί της Ινδονησίας.

“Ο άνεμος άρχισε να σηκώνεται και ο ιππόκαμπος άρχισε να παρασύρεται. Αρχικά κρατήθηκε πάνω σε ένα χορταράκι”, δήλωσε ο ο φωτογράφος.

“Τελικά, όλο και περισσότερα σκουπίδια και θραύσματα άρχισαν να κινούνται”, είπε, προσθέτοντας ότι ο ιππόκαμπος έχασε την ισορροπία του, και “το επόμενο πράγμα που άρπαξε ήταν μια μπατονέτα.”

Ο Hofman ανέφερε επίσης ότι θα επιθυμούσε η φωτογραφία να μην υπάρχει, αλλά δυστυχώς υπάρχει και τώρα, αισθάνεται υπεύθυνος “για να τη δουν όσοι το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι.

“Θέλω όλοι να το δουν”, πρόσθεσε. “Θέλω όλοι να έχουν μια αντίδραση σε αυτό.”

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι «το αίμα του έβραζε», αλλά συνέχισε να τραβάει φωτογραφίες.

“Τράβηξα τη φωτογραφία στην Ινδονησία, αλλά αυτό συμβαίνει παντού στον κόσμο”, πρόσθεσε.

Είπε ότι πολλοί άνθρωποι στην Ινδονησία είναι τρομοκρατημένοι από τη ρύπανση, αλλά δεν έχουν τους πόρους για την ανακύκλωση. Επισημαίνει ότι είναι δύσκολο να πει κανείς από πού προέρχεται το πλαστικό λόγω των ρευμάτων των ωκεανών.

Ο Hofman, είναι υποψήφιος για τον τίτλο Wildlife Photographer of the Year στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου.

Photo: Justin Hofman via Natural History Museum