Αν δεν έχεις δει ήδη κάτι που να σ’ έχει εντυπωσιάσει στους στολισμούς των μεγαλύτερων πόλεων του κόσμου για τα Χριστούγεννα, ήρθε η ώρα να μείνεις με το στόμα ανοιχτό!

Το αστέρι στο δέντρο του Rockefeller Center αποτελείται από τρία εκατομμύρια κρυστάλλους! Το Swarovski Star, σχεδιασμένο απ’ τον Πολωνο- Αμερικανό αρχιτέκτονα Daniel Libeskind, είναι πραγματικά ένα υπερθέαμα που θα βρεθεί στην κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου της Νέας Υόρκης.

δέντρο του Rockefeller Center

δέντρο του Rockefeller Center

Το αστέρι ζυγίζει περίπου 400 κιλά και αποτελείται από 70 λαμπτήρες σε σχήμα ακίδας. Οι τρία εκατομμύρια κρύσταλλοι Swarovski που καλύπτουν το αστέρι θα φωτιστούν, δημιουργώντας ένα πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα!

δέντρο του Rockefeller Center

δέντρο του Rockefeller Center

«Ο σχεδιασμός του αστεριού είναι περίπλοκος», σημειώνει ο Daniel Libeskind για το αστέρι που σχεδίασε και συνεχίζει: «Είναι ένα πολύπλοκο αντικείμενο με 70 ακίδες, και έναν πυρήνα ο οποίος είναι ακριβώς όπως ο πυρήνας ενός άστρου για να συγκρατεί το φως που ακτινοβολεί το αστέρι».

δέντρο του Rockefeller Center

Όσον αφορά το τι συμβολίζει, ο αρχιτέκτονας εξηγεί:

Το αστέρι είναι ένα σύμβολο που αντιπροσωπεύει τις μεγαλύτερες φιλοδοξίες μας για ελπίδα, ενότητα και ειρήνη. Είναι εξαιρετική τιμή για μένα να συνεργάζομαι με την Swarovski και μ’ ολόκληρη την ομάδα σχεδιασμού προκειμένου να φέρουμε αυτή την πρωτοποριακή καινοτομία  και τον μοναδικό σχεδιασμό στην τεχνολογία των κρυστάλλων

Στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, το αστέρι τοποθετήθηκε στην κορυφή του γιγάντιου Rockefeller Center Christmas Tree το οποίο, από το 1931, βρίσκεται στην πλατεία μπροστά από το κτιριακό συγκρότημα.

Από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης, το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Rockefeller Center, αποτελεί πόλο έλξης για τους κατοίκους αλλά φυσικά και τους τουρίστες που επισκέπτονται την πολυσύχναστη μεγαλούπολη κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Η επίσημη τελετή, όπου θα ανάψει και το δέντρο, θα γίνει στις 28 Νοεμβρίου.

δέντρο του Rockefeller Center

Δες κι αυτό:

Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου! (Photo)