Εάν «ο αδερφός μου» σε συγκίνησε, τότε πρέπει να δεις τους «Επισκέπτες», την μικρού μήκους ταινία του Θοδωρή Παπαδουλάκη, με τα συγκλονιστικά διαχρονικά μηνύματα.

Πριν λίγες μέρες, η μικρού μήκους ταινία του Θοδωρή Παπαδουλάκη, με τίτλο «Ο αδερφός μου» έγινε viral, γιατί μας ταρακούνησε και έθιξε ένα θέμα που συχνά έχουμε την τάση να παραβλέπουμε.

Ο ίδιος πριν λίγα χρόνια είχε υπογράψει ακόμη μια συγκλονιστική ταινία μικρού μήκους, με τίτλο «Οι Επισκέπτες», μια ταινία που με αφορμή τις ημέρες των γιορτών πρέπει να δεις, γιατί τα θέματα που βλέπουμε σ΄αυτή παραμένουν μέχρι και σήμερα πιο επίκαιρα από ποτέ.

Τι βλέπουμε σ’ αυτή την ταινία; Η ταινία ξεκινάει με ένα ηλικιωμένο ζευγάρι να κάθεται μόνο του σε ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι γεμάτο με φαγητά. Στο τραπέζι βλέπουμε και ένα tablet, όπου το ζευγάρι προσπαθεί να επικοινωνήσει με την οικογένεια του που βρίσκεται στη Γερμανία.

Η επικοινωνία γίνεται με προβλήματα κι έτσι το ζευγάρι τελικά τσακώνεται, που δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με τα παιδιά και τα εγγόνια, ενώ στο πρόσωπό τους διακρίνουμε την απογοήτευση τους, αλλά και τη λύπη που περνάνε μόνοι τους τις γιορτές.

Στη συνέχεια, ο άντρας ανακοινώνει ότι θα βγει έξω απ’ το σπίτι για να πάρει λίγο καθαρό αέρα και η γυναίκα τον ρωτάει και ποιος θα φάει όλα αυτά τα φαγητά; Ο άντρας, όμως, βγαίνει και επιστρέφει με επισκέπτες!

Ποιοι είναι οι επισκέπτες; Μια οικογένεια προσφύγων, μια μητέρα με δύο ανήλικα παιδιά που κάθονται σε ένα παγκάκι μέσα στην βροχή. Ο άντρας τους βλέπει και δεν διστάζει να ανοίξει το σπίτι του σ’ αυτή την οικογένεια, γιατί αυτό δεν είναι το μήνυμα των γιορτών να μοιραζόμαστε και να προσφέρουμε;

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Δες κι αυτό:

«Ο αδερφός μου»: H συγκλονιστική ελληνική ταινία μικρού μήκους που πρέπει να δεις (Video)