Το Μουσείο Getty βρήκε έναν ιδιαίτερα ξεχωριστό τρόπο για να τραβήξει το ενδιαφέρον και να απασχολήσει το κοινό του εν μέσω καραντίνας. Στο project, λοιπόν, αυτό γνωστοί και διάσημοι πίνακες παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο! 

Πώς αποφάσισε το Μουσείο Getty του Λος Άντζελες να απασχολήσει τους χιλιάδες φίλους του; Τους προκάλεσε! Ναι, καλά διάβασες… Challenge. Η μαγική λέξη που βάζει πολλούς στο κόλπο. Κι ενώ, λοιπόν, ο περισσότερος κόσμος αυτή την περίοδο βρίσκεται σε καραντίνα, κλήθηκε να ανακαλύψει και να ξεδιπλώσει την καλλιτεχνική του φλέβα.

Το Μουσείο ζήτησε από τους φίλους του να είναι δημιουργικοί, εφευρετικοί και πρωτότυποι στις ιδέες τους. Στο κέντρο, βέβαια, του challenge βρέθηκαν γνωστοί και διάσημοι πίνακες, οι οποίοι για “κακή” τους τύχη εκτέθηκαν στη φαντασία πολλών, που ήθελαν να τους “αντιγράψουν”. Όχι με τον τρόπο που φαντάζεσαι, όμως.

Και κάπου τώρα ίσως να είναι η κατάλληλη στιγμή για να σου πω τι ακριβώς ζήτησε το Μουσείο αυτό από τον κόσμο. Το Μουσείο Getty προκάλεσε τους φίλους του απ’ όλο τον κόσμο να αναδημιουργήσουν ένα έργο τέχνης με αντικείμενα και ανθρώπους που βρίσκονται μες το σπίτι τους.

Οι οδηγίες ήταν οι εξής: Διαλέγεις τον αγαπημένο σου πίνακα, βρίσκεις τρία πράγματα που υπάρχουν στο σπίτι σου και αναδημιουργείς αυτό το έργο τέχνης. Και φυσικά τους το στέλνεις για να θαυμάσουν την ευρηματικότητά σου!

Ο κόσμος αποδέχτηκε το challenge, έγινε δημιουργικός κι ιδού τα αποτελέσματα! 

Πώς και το κοριτσάκι στο κόλπο;

Αυτό πραγματικά πώς το σκέφτηκαν;

Η ακρίβεια είναι απίστευτη!

Τον καημένο τον Ναπολέοντα… ποιος να το φανταζόταν.

Αυτό κι αν δεν το περιμέναμε, αν και πολύ πετυχημένο.

Να το πάλι το κοριτσάκι… Το ίδιο είναι;

Εντάξει, τα παιδιά μας έχουν αφήσει με το στόμα ανοιχτό τελικά!

Τα λόγια είναι περιττά… Εμείς το λατρέψαμε το σκυλάκι αυτό!

Ένας έξυπνος τρόπος να χρησιμοποιήσεις το πιρούνι… Γιατί όχι;

Last but not least…

Δες ακόμα:

Πώς θα ήταν διάσημα logos εάν είχαν σχεδιαστεί κατά τη διάρκεια του κορονοϊού

Photos: sadanduseless.com