Ένα πολύ ασυνήθιστο θέαμα αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν την Τρίτη πλάι στα νερά του Θερμαϊκού: Είδαν δελφίνια να κολυμπούν εκεί!

Τα δελφίνια στον Θερμαϊκό σίγουρα δεν είναι κάτι που βλέπει κάποιος κάθε μέρα, αντιθέτως, είναι κάτι πολύ σπάνιο για τη Θεσσαλονίκη!

Τα δελφίνια εθεάθησαν να κολυμπούν στην παλιά Παραλία της Θεσσαλονίκης κι όσοι βρέθηκαν εκεί απόλαυσαν το θέαμα!

Μάλιστα, ένας χρήστης του Facebook δημοσίευσε σχετικό video στον λογαριασμό του, όπου φαίνονται τα δελφίνια ν’ απολαμβάνουν το νερό, δίπλα στο κέντρο της συμπρωτεύουσας.

Δείτε το video με τα δελφίνια στον Θερμαϊκό:

Dolphins now at Thessaloniki…

Gepostet von Sakis Tsetis am Dienstag, 23. Oktober 2018

Δελφίνια στον Θερμαϊκό είχαν ξαναδεί οι κάτοικοι της πόλης και το 2012 ενώ η τότε διευθύντρια της Διεύθυνσης Προστασίας και Ανάπτυξης Θερμαϊκού Κόλπου του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης είχε δηλώσει σχετικά:

Η παρουσία των δελφινιών, πέρα από το ότι αποτελεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας, δείχνει ότι το θαλάσσιο οικοσύστημα του Θερμαϊκού είναι ζωντανό

Παράλληλα, ο καθηγητής Θαλάσσιας Βιολογίας του ΑΠΘ, Χαρίτων Χιντήρογλου είχε δηλώσει πως στο παρελθόν καταγράφηκαν ανάλογα περιστατικά στη Θεσσαλονίκη κι εξήγησε το πώς συνέβη αυτό: «Πολλές φορές, τα δελφίνια ακολουθούν κοπάδια ψαριών που έρχονται στο Θερμαϊκό κόλπο και τελικά εγκλωβίζονται».

Διαβάστε και αυτό:

Πρόστιμο στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για τα δελφίνια