Την παρθενική του εμφάνιση έκανε το πρώτο robot που παρουσιάζει ειδήσεις. Η μετάδοση των ειδήσεων από robot έγινε στην Παγκόσμια Διάσκεψη του Διαδικτύου.

Το πρώτο robot που λέει τις ειδήσεις δημιουργήθηκε με την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης (AI) κι έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην Παγκόσμια Διάσκεψη του Διαδικτύου που διεξάγεται στην επαρχία Τζετζιάνγκ (ανατολική Κίνα).

Ο παρουσιαστής AI, που ανέπτυξε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua και η τεχνολογική εταιρία Sogou Inc, δημιουργήθηκε με πρότυπο στην πραγματική ζωή τον Κινέζο εκφωνητή ειδήσεων Τσιου Χάο.

Τι σημαίνει αυτό; Το robot φοράει μαύρο κοστούμι και κόκκινη γραβάτα, μπορεί να μιμηθεί τις εκφράσεις του ανθρώπινου προσώπου όταν διαβάζει ειδήσεις και αποτελεί μέρος μιας μεγάλης προσπάθειας της Κίνας να προβάλει τα επιτεύγματά της στην τεχνολογία AI, από εξοπλισμούς παρακολούθησης μέχρι τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό.

Παράλληλα, ο παρουσιαστής- robot, δεν χρειάζεται χρόνο για να προετοιμαστεί για την ζωντανή μετάδοση και δεν κάνει και λάθη, εάν όλα είναι σωστά γραμμένα στο κείμενο που του δίνεται!

Σύμφωνα με το Xinhua, ο παρουσιαστής- robot έχει γίνει μέλος της δημοσιογραφικής του ομάδας και μπορεί να εργάζεται 24 ώρες την ημέρα (!) στην επίσημη ιστοσελίδα του και σε πολλές πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μειώνοντας τα κόστη παραγωγής ειδήσεων και βελτιώνοντας την αποδοτικότητα.

Στη διάσκεψη του Διαδικτύου, οι εργαζόμενοι στο τμήμα μάρκετινγκ της Sogou σημείωσαν, πάντως, ότι δεν είναι ακόμη σαφές πότε η τεχνολογία θα τεθεί σε λειτουργία, αλλά φυσικά πολλοί ήταν εκείνοι που συγκεντρώθηκαν για να τραβήξουν μια selfie με τον ψηφιακό παρουσιαστή!

Δες κι αυτό:

Ρομπότ «χορεύουν» για να συναρμολογήσουν ένα αυτοκίνητο | Video