Σούπερ μάρκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο δημιούργησε σε συνεργασία με την Greenpeace μια πραγματικά υπέροχη διαφήμιση για τα Χριστούγεννα, η οποία δυστυχώς απαγορεύτηκε και δεν θα παίζει.

Η χριστουγεννιάτικη διαφήμιση που απαγορεύτηκε στη Βρετανία είναι της αλυσίδας σούπερ μάρκετ “Iceland”, η οποία μαζί με την Greenpeace θέλησε να στείλει ένα πολύ όμορφο μήνυμα για τον πλανήτη μας. Δυστυχώς, όμως, αυτό δεν εκτιμήθηκε κι η διαφήμιση απαγορεύτηκε.

Η διαφήμιση, η οποία είναι όλη με κινούμενα σχέδια, δείχνει έναν ουρακοτάγκο κι ουσιαστικά αποτυπώνει την καταστροφή του τροπικού δάσους από τους καλλιεργητές φοινικέλαιου.

Ο οργανισμός Clearcast, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα διαφημιστικά μηνύματα, έκρινε ότι η διαφήμιση παραβιάζει τους κανόνες που απαγορεύουν την πολιτική διαφήμιση που ορίζει ο νόμος περί επικοινωνιών απ’ το 2003.

Νωρίτερα αυτό το έτος, το σούπερ μάρκετ “Iceland” έγινε η πρώτη μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου που ανακοίνωσε ότι αφαιρεί το φοινικέλαιο από όλα τα προϊόντα που πουλάει.

Ο ιδρυτής της εταιρείας, Malcolm Walker, δήλωσε: «Αυτή ήταν μια ταινία που έκανε η Greenpeace με τη φωνή της Emma Thompson».

Έχουμε την άδεια να τη χρησιμοποιήσουμε και ν’ αφαιρέσουμε το λογότυπο της Greenpeace για να την προβάλλουμε ως τη διαφήμισή μας για τα Χριστούγεννα, θα ανταγωνιζόταν εκείνη του John Lewis, ήταν τόσο συναισθηματική 

Δυστυχώς, το βρετανικό δεν θα μπορέσει να δει την υπέροχη διαφήμιση στην τηλεόραση, όμως, χάρη στο Ίντερνετ όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται θα την δουν!

Δες κι αυτό:

Ουρακοτάγκος τα βάζει με μια μπουλντόζα για να σώσει το σπίτι του | Video