Το μπαλέτο δεν σταματά ποτέ να μας εντυπωσιάζει και οι μπαλαρίνες αξίζουν τον σεβασμό όλων μας για τις κινήσεις που μπορούν να κάνουν. Πολλές κοπέλες θα έδιναν ό,τι πολυτιμότερο έχουν για να καταφέρουν να χορέψουν σαν μπαλαρίνες. Τώρα, το πράγμα γίνεται ακόμα καλύτερο καθώς βλέπουμε μπαλέτο με κινήσεις σε… γεωμετρικά σχήματα!

Οι κινήσεις της μπαλαρίνας στο εντυπωσιακό video που θα δεις μεταφράστηκαν σε γεωμετρικά σχήματα κι αυτή η διαδικασία ονομάζεται «ροτοσκόπιο μπαλέτου». Πρόκειται για μια τεχνική η οποία κάνει δυνατή τη δημιουργία κινουμένων σχεδίων.

Εφευρέτης της συγκεκριμένης τεχνικής είναι ο Max Fleisher το 1915. Στόχος ήταν το ροτοσκόπιο να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο ώστε να γίνει δυνατή η άμεση και μαζική παραγωγή κινήσεων που θ’ αποδίδονται σε χαρακτήρες με χαμηλό κόστος.

Το 1937 ήταν η σειρά του Walt Disney να χρησιμοποιήσει το ροτοσκόπιο για την παραγωγή της ταινίας «Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι».

Στο video χρησιμοποιήθηκε ένας αλγόριθμος για να καταγράψει τα περιγράμματα των κινήσεων της μπαλαρίνας, αλλά κι άλλες πληροφορίες απ’ την Kurimu Urabe των Bolshoi.