Μέσα στην καραντίνα, ένα νοσοκομείο στην Ταϊλάνδη έγινε viral επειδή αποφάσισε να προστατεύσει τα νεογέννητα με προστατευτικές ασπίδες για το πρόσωπο. Μ’ αυτό τον τρόπο διασφαλίζει ότι τα μωράκια που γεννιούνται έχουν λιγότερες τις πιθανότητες να εκτεθούν στον κορονοϊό.

Πρόκειται για το νοσοκομείο Praram 9 στην Μπανγκόκ που αποφάσισε να κάνει χρήση μιας προστατευτικής μάσκας ή ασπίδας προσώπου σε μέγεθος ειδικά προσαρμοσμένο για νεογέννητα.

Αυτές οι μικροσκοπικές μάσκες προσώπου έχουν σχεδιαστεί για να εμποδίζουν κάθε σταγονίδιο που μεταφέρει τον ιό, από βήχα ή φτέρνισμα.

Οι φωτογραφίες που μοιράστηκε το νοσοκομείο στο Facebook, δείχνουν νοσοκόμες που φορούν χειρουργικές μάσκες κρατώντας τα νεογέννητα μωρά τυλιγμένα σε κουβέρτες, ενώ φορούν τις ειδικές μάσκες.

Όπως αναφέρει το BBC της Ταϊλάνδης, οι ασπίδες προσώπου δεν πρέπει να φοριούνται όλη την ώρα, καθώς είναι ανθυγιεινό. Αντ ‘αυτού, προορίζονται για περιπτώσεις όπου οι γονείς δεν έχουν άλλες επιλογές – για παράδειγμα, όταν μεταφέρουν τα μωρά από το νοσοκομείο στο σπίτι τους.

Δες τα νεογέννητα με προστατευτικές ασπίδες:

νεογέννητα με προστατευτικές ασπίδες

νεογέννητα με προστατευτικές ασπίδες

νεογέννητα με προστατευτικές ασπίδες

Σε ένα άλλο νοσοκομείο της Ταϊλάνδης, πήγαν τις μάσκες για μωρά σε άλλο επίπεδο…

Oι παιδίατροι στο νοσοκομείο Πρινκ Σουβαρναμπούμι στην πόλη Σαμούτ Πρακάν άλλαξαν τα σκληρά μεταλλικά μέρη της μάσκας με χαρτόνι σε σχήμα κορώνας, για να κάνουν πιο ευχάριστη αυτή τη μάσκα!

Δες ακόμα:

Το νεογέννητο στην Ιταλία με το viral μήνυμα στην… πάνα! | Photo