Μερικές φορές είμαστε τόσο απασχολημένοι στο να επικεντρωνόμαστε στον εξωτερικό κόσμο και όχι στον εαυτό μας. Είμαστε πολύ απασχολημένοι να βοηθάμε τους άλλους που ξεχνάμε τις δικές μας ανάγκες. Η αγάπη στον εαυτό σου είναι η πιο σημαντική και ίσως αυτά τα doodles εμπνεύσουν κι εσένα.

Ο λογαριασμός Soolooka στο Instagram εδώ και μερικά χρόνια δημιουργεί cute και αστεία doodles τα οποία μας εμπνέουν και μας υπενθυμίζουν πως αξίζουμε όλη την αγάπη και τη χαρά.

Η αγάπη στον εαυτό σου πρέπει να είναι προτεραιότητά σου.

Μπορεί να κάνεις “εξάσκηση” το self-love, να επιλέγεις να είσαι θετικός αλλά μερικές φορές πληγώνεσαι. Αν νιώθεις πως δεν μπορείς ν’ αγαπήσεις, να έχεις πίστη γιατί θα βρεις ξανά την αγάπη και θα ξεκινήσεις ξανά και ξανά.

Πώς μπορείς να δεις καθαρά ποιος είσαι όταν διαρκώς αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου; Και με όλα τα συναισθήματα. Αλλά είσαι περισσότερα από όσα νομίζεις ότι είσαι γι΄αυτό επέτρεψε τον εαυτό σου να δει την πραγματική ομορφιά που κρύβεις μέσα σου.

Κι αν νομίζεις πως τα δάκρυα είναι αδυναμία, τότε ίσως δεν έχεις παρατηρήσει τι φέρνουν τα δάκρυα στην καρδιά σου και τι θα γεννηθεί μετά!

Γνώρισε τη σημασία της ενσυναίσθησης και ένταξέ την στις προσωπικές σου σχέσεις

Όταν νομίζεις πως έχει έρθει το τέλος του κόσμου, όταν περνάς μια δύσκολη κατάσταση, να θυμάσαι πως είσαι αρκετά γενναία για να το ξεπεράσεις. Και να ευχαριστήσεις τον εαυτό σου όταν το κάνεις.

Μη ρωτάς διαρκώς τι μπορείς να κάνεις για τους άλλους… αλλά και τι μπορείς να κάνεις για σένα, τι ανάγκες έχεις.

Πες “ναι” στην καρδιά σου και “όχι” στους άλλους!

Και  μην ξεχνάς πως μέσα σε όλες τις εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετήσεις, σε όλα τα task που έχεις να κάνεις και όλες τις υποχρεώσεις,να βάζεις τον εαυτό σου πάνω από όλα!

Πρόσεχε τα πράγματα και τους ανθρώπους που απορροφούν την ενέργειά σου και σε κάνουν να νιώθεις ότι δεν αξίζεις τίποτα. Μπορείς πάντα να θέτεις τα υγιή σου όρια και να προστατεύεις τον εαυτό σου.

Και δεν χρειάζεται πάντα να συμφωνείς με όσα λέει ο εγκέφαλός σου!

Μη μένεις στο παρελθόν…υπάρχουν τόσα όμορφα πράγματα που συμβαίνουν στο τώρα!

Κι αν η ζωή ήταν λιγάκι σκληρή μαζί σου… εσύ μην είσαι σκληρός με τον εαυτό σου.

Κάνε ένα πράγμα καθημερινά που σε κάνει πραγματικά χαρούμενο!

Υπάρχουν άνθρωποι που εξελίσσονται πιο γρήγορα από εσένα κι εσύ εξελίσσεσαι πιο γρήγορα από άλλους.Όμως, ο καθένας ξεχωρίζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Δραπέτευσε απ’ τη δική σου φυλακή…αξίζει να είσαι ελεύθερος!

Δες κι αυτό:

Το ψυχολογικό τεστ με τη μια ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου