Πόσο γρήγορα πάει η φωτιά; Πόσο γρήγορα εξαπλώνεται κι απειλεί ό,τι βρει μπροστά της; Ένα συγκλονιστικό video δείχνει την ασύλληπτη ταχύτητα με την οποία παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις μια πυρκαγιά.

Aυτό το συγκλονιστικό video τραβήχθηκε από μια έμπειρη ομάδα πυροσβεστών.

Στο video βλέπουμε τη στιγμή που οι πυροσβέστες αντιλαμβάνονται το πρώτο σύννεφο καπνού.

Αμέσως καταλαβαίνουν ότι βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο. Πρέπει να κινηθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ο καπνός γίνεται όλο και πιο πυκνός, μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα έχει καλύψει τον ουρανό στην περιοχή όπου βρίσκονται οι πυροσβέστες.

Ωθούμενη από ανέμους της τάξεως των 100 χλμ/ ώρα, η φωτιά κατακλύζει την περιοχή μέσα σε λιγότερο από 1 λεπτό!

Η εικόνα χάνεται, βλέπουμε τη φωτιά να κατακαίει ό,τι βρει στο πέρασμά της, ενώ μόνο σπίθες και πυκνός καπνός μένουν στην κάμερα.

Είναι πολύ εύκολο να υποτιμήσουμε μια κατάσταση και τον κίνδυνο. Ένας άνθρωπος που δεν είναι πυροσβέστης πιθανότατα να μην μπορούσε να καταλάβει πόσος λίγος χρόνος χρειάζεται για να εξαπλωθεί παντού η φωτιά, απ’ τη στιγμή που είδε το πρώτο σύννεφο καπνού.

Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη και κατακαίει την περιοχή. Το video, που έχει γυριστεί από ένα πυροσβεστικό όχημα που έμεινε πίσω για να σώσει τις κατοικίες, είναι συγκλονιστικό και δείχνει τη μανία της πυρκαγιάς, που πολλές φορές υποτιμούμε. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά έχει κατακαεί όλη η περιοχή.

Δες το video με το πόσο γρήγορα πάει η φωτιά:

Διάβασε και αυτό:

8 facts που μπορεί κάποια μέρα να σου σώσουν τη ζωή!

Photo: Pexels