Απίστευτο video δείχνει πώς ένα κύτταρο γίνεται οργανισμός!

LIKE US ON FACEBOOK

Ένα video κάνει τον γύρο του Διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες κι έχει προκαλέσει τον ενθουσιασμό των χρηστών! Η μητέρα φύση πάντα φροντίζει να μας εκπλήσσει κι αυτό το video αποτελεί μια ακόμα απόδειξη!

Το απίστευτο video δείχνει πώς ένα κύτταρο γίνεται οργανισμός! Δείχνει ακριβώς τη στιγμή που κάτι αποκτά ζωή, τον πρώτο χτύπο της καρδιάς, τα πρώτα κύματα του εγκεφάλου!

Ο σκηνοθέτης Jan van IJken απ’ την Ολλανδία έφτιαξε αυτή τη μοναδική ταινία μικρού μήκους με τίτλο “Becoming”.

O ίδιος λέει ότι το timelapse που δημιούργησε είναι ένα φιλμάκι για τη θαυμαστή γέννηση των ζώων. «Με μεγάλη  λεπτομέρεια, βλέπουμε την δημιουργία μιας σαλαμάνδρας στο αυγό της από τη σύλληψη μέχρι την εκκόλαψη», προσθέτει ο ίδιος.

Τι ήταν αυτό που τον παρακίνησε να γυρίσει την ταινία μικρού μήκους; Η ομορφιά του αυγού! «Βιντεοσκόπησα το αυγό σε ένα πιάτο στο νερό», δήλωσε στο Bored Panda και συνέχισε:

Η βιολογική πτυχή της διαδικασίας ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι του φιλμ. Δεδομένου του πόσο καιρό κρατάει η όλη διαδικασία και τα διαφορετικά στάδια ανάπτυξης έπρεπε να γίνω λίγο βιολόγος και λίγο επιστήμονας

Στο video βλέπουμε πώς ξεκινά η ζωή ενός ζώου. Από ένα μικρό κύτταρο, τελικά δημιουργείται ένας ολόκληρος ζωντανός οργανισμός, ο οποίος έχει καρδιά και νευρικό σύστημα!

Στο timelapse φαίνονται τα στάδια της εμβρυογένεσης: Η
διάσπαση, η γαστριδίωση, η νευριδίωση και η οργανογένεση.

Τελικά, ο χρόνος από 3 εβδομάδες συμπυκνώθηκε σε 6 λεπτά!

Το “Becoming” μέχρι στιγμής έχει προβληθεί σε πάνω από 20 διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου, ενώ κέρδισε και το βραβείο για το καλύτερο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Φύσης του Innsbruck.

Δες κι αυτό:

Πρέπει να το δεις! Αγέννητα ζωάκια μέσα στη μήτρα | Photos
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved